Barışın, bereketin ve sağlıklı yaşamın simgelerinden olan zeytin, yaklaşık 4 bin yıldır insanların sofralarını süslüyor. Yeryüzünün en eski ve en sağlıklı gıdası olan zeytinden üretilen zeytinyağı ise yüzyıllardır şifa kaynağı olarak değerlendiriliyor. Uzmanlara göre, kalorisi yüksek olduğu için günlük tüketimde dikkat edilmesi gerekiyorsa da günde 2 kaşık zeytinyağı içmenin kalp sağlığını uzun yıllar koruya mucizevi etki yaptığı belirtiliyor.
Aydın DEMİR / SÖZCÜ
Kalp dostuna mesafeli durduk
Türkiye zeytinin anavatanı. Ancak ülkemizde kişi başı zeytinyağı tüketimi yıllık ortalama 1.5 litreyken, bu rakam Yunanistan’da 25, İspanya’da ise 15 litre. Üreticiler ise devlet desteğinin düşük olmasından yakınıyor.