Mekanlar
Sur Balık Sarayburnu
Haydi balığa buyrun
Uzun süredir özlemini duyduğumuz balık sofraları süslemeye başladı. Yaz aylarının en lezzetli balığı sardalyanın yanı sıra erkenci palamut, balık hasreti çekenlerin imdadına yetişti. 17 yıldır balık mutfaklarından yer alan ve Sur Balık Sarayburnu şubesinde konuklarına denize ve balığa dair eşsiz lezzetler sunan şef Dursun Çelik, bu mevsimde balık seçmenin ve pişirmenin inceliklerini paylaştı. Çelik, “En yaygın pişirme yöntemi ızgaradır. İkinci sırada ise mısır unu ile tava geliyor. Burada kullanılan malzemelerin kalitesi de balığın lezzetinde etkili oluyor. Kullanılan yağdan baharatlara kadar hepsinin özenle seçilmesi gerekir. Balık seçerken de mutlaka diri olmasına ve bilinen yerden alınmasına özen gösterilmeli” diyor. Şef Çelik, mevsim palamutunun lezzetini artırmak için özel bir de tarif veriyor. Yaprak şeklinde açılan ve kılçığı çıkarılan palamut özel bir harca bulanır. Bu harç ise; kekik, pul biber, sarımsak, soya sosu, zeytinyağı ve limonun harmanlanmasıyla elde ediliyor. Karışımların miktarı ise tamamen tercihe bağlı. Bu karışımla bulanan palamut, ızgarada suyu da çok çekilmeden kızartılır. Izgara üzerindeki balık çok fazla hırpalanmadan çevirilerek pişirilir. Tercihe bağlık mevsim salatalarıyla sunulur.
Bijou
Püfür püfür bir yaz keyfi
İstanbul’un karmaşıklığından, trafiğinden ve gün içindeki aşırı sıcaklarından uzak olabilecek en keyifli Boğaz noktalarından biri olan Les Ottomans Hotel rıhtımında açılan Bijou, tüm güne yayılan hizmeti, keyifli ve ulaşılabilir fiyatlarıyla bu yazın en beğenilen buluşma noktalarından biri olarak misafirlerine ehlikeyf saatler yaşatıyor. Ayrıcalıklı İtalyan, Güney Fransa ve Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerini misafirlerine sunan Bijou, yazın İstanbul’da kalanlar için bir kaçış mekanı oluyor. Bijou, Boğaz’ın incisi Les Ottomans Oteli’nin rıhtımıyla birleşerek 5 duyuya hitap eden lezzetler sunuyor.
Nalia
Eşsiz Karadeniz Mutfağı
Zengin ve yöresel mönüsü, kaliteli hizmeti ile şehrin kalbi Bostancı’da tarihi bir köşkte ve Güneşli de hizmet veren Nalia, haftanın her günü Karadeniz’in müthiş kahvaltı lezzetlerini sunuyor. Karadeniz’e özgü birçok lezzet bulunduran Nalia haftanın her günü Bostancı ve Güneşli şubelerinde serpme kahvaltı veri-yor. Mönüsünde; Adapazarı’nda kendilerine özel ve doğal olarak yaptırdıkları tel peyniri, eski kaşar, beyaz peynir ve çeşitleri, ev yapımı doğal reçeller, doğal kaymak, köy tereyağı, kostiklenmemiş yeşil ve siyah zeytin, sahanda yumurta, su böreği, sosis, Çengelköy salatalık, domates, roka, maydanoz, dereotu, ceviz, kayısı ve yaban mersini (likapa) bulunuyor. Ayrıca hiçbir katkı maddesi içermeyen organik bal ve Karadeniz’den özel olarak Likapa adı verilen ev yapımı yaban mersini reçeli özel olarak getirtiliyor.