CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik olarak kullandığı “Eskişehir'de çok ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen AKP ile tuhaf bazı ilişkilerin olduğunu ifade eden çok ağır bir suçlama yaptı” şeklindeki ifadesine yanıt verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi'nin açılış töreni ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni’ne katılan Özel, Akşener’in ifadeleri hakkında gazetecilerin sorduğu soruyu şöyle yanıtladı:

- "Ben gerçekten çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var. Birisi sayın genel başkanımız ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de genel başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben kavga etmeyeceğim, bunun kimseye faydası yok. Bir kez daha söylüyorum, muhalefete muhalefet etme gibi bir derdimiz yok.

"İRADE HIRSIZINA LAF EDİYORUM"

- Eskişehir konuşmamda bahsettiğim şey şu: Benim bahsettiğim aday AK Parti’nin adayı. Benim dediğim, geçmişte birlikte olduklarımızı bugün saray karşımıza çıkarıyor derken, İYİ Parti’den milletvekili seçilen bir kişi, siyasi yan kesicilikle, siyasi dolandırıcılıkla ve Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti AKP’ye katıldı.

- Ben saray geçmişte birlikte olduklarımızı karşımıza çıkarıyor derken Eskişehir’deki AKP adayını kastettim. Benim ne Kemal Bey’e ne başkasına sorma ihtiyacım var. Bahsettiğim İYİ Parti’den seçilip, AK Parti’ye geçen irade hırsızına laf ediyorum.

"KEFİLİM"

- Ben Meral Hanım'ın kişisel olarak da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine kefilim. Mesele benim açımdan bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi boyutundadır."

BILLBOARD TARTIŞMASI

Özel, Akşener’in yerel seçim kampanyalarının İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye tarafından sansürlendiği, bilboardlara afiş asılmasının bir telefonla engellediği yönündeki iddiaları hakkında da “Billboard meselesini duyup şaşırdım, sorup öğreneceğim. Yapabileceğim bir şey varsa derhal müdahale ederim” dedi.

KURTULMUŞ’A "SİYASİ DEVE KUŞU" ELEŞTİRİSİ

Özel, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM’de dün yaşanan gelişmeler ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yurt dışında iken bu gelişmelerin yaşanması için de şunları söyledi:

- "Teşbihte hata olmaz daha iyi anlatacak bir şey yok. Anayasaya karşı suç işlenirken yaptığı hareket siyasi deve kuşu... Sen kafanı kuma gömdün diye gövdenin içinde bulunduğu ortamda olanlar olmuyor değil. Sen yurt dışına çıkacaksın, yetkiyi Bekir Bozdağ’a bırakacaksın, Bekir Bozdağ okutacak sen bu anayasa ihmalinden sorumlu olmayacaksın böyle bir şey yok. Bu deve kuşu misali kafasını gömmektir, sorumluluktan kaçmaz. Hatta çıkıp da kendisi okusaydı buna göre çok daha dürüst bir tutum olurdu. Bunu görmek lazım.

“ÇIKIP VANİLYALI KEK TARİFİ OKUTSALAR ANAYASAYA DAHA UYGUN OLURDU”

- Yapılan iş tamamen anayasaya aykırı ve büyük bir gaflet, hata var. Hatanın kendisi şu anayasanın ne diyor; kesinleşen karar okutulursa... Kesinleşen karar mı okutuldu arkadaşlar. Okutulan karar Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’ni yok sayan kararı, Anaysa Mahkemesi’ni yok sayan Yargıtay kararının okutulmasıyla milletvekilliği mi düşer? İyice şuurlarını kaybetmişler. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. 1. derece mahkemesinin kararı okunsa, kesinleşen karar, düşer onu okutamıyor çünkü kesinleşmedi. Anayasa Mahkemesi kararı bozdu, hak ihlali var dedi. Kişiye yönelik karar olduğu için bozuldu, yargılamayı durduracaksın, serbest bırakacaksın gelecek milletvekilliğini yapacak. Ama o kadar kontrolsüz ve hukuk tanımaz olmuşlar ki...Yargıtay’ın Anaysa Mahkemesi kararını tanımayan 1. kademe mahkemesine ‘doğru yaptın’ dediği kararı okutarak milletvekilliği düşürülüyor. Akıl almaz bir şekilde. Kek tarifi okutsalar daha anayasaya uygun olurdu. Çıkıp vanilyalı kek tarifi okutsalar anayasaya daha uygun olurdu. Koskoca Meclis, milli iradenin tecelligahı kimlerin eline kalmış vay vay vay... Bekir Bozdağ’ın elinde. Dün yapılan iş bir anayasa katliamıdır. Bu vakitten sonra artık akıl almaz bir şey. Bir çeşitli yöntemler, yok tekrar başvuru olacakmış da... Çocuk mu kandırıyorsunuz siz? Bu kadar mı olur artık?

MECLİS NEDEN KAPALI OTURUMA GEÇTİ?

- Dün Meclis niye kapalı oturuma geçti meselesi...Bu Meclis İçtüzüğü’nü hani öyle çok övünmeyi sevmem ama övüneceksem burada övünürüm. Arkadaşlarımızın yaptığı iş son derece doğru bir iş, İçtüzük gereğince kapalı oturum talep edildiği andan kapalı oturuma geçilir, gerekçeni anlatırsın. Eğer karar kapalı oturumda okunsaydı diyorlar ki ‘Tartışmalar gizli mi olacak?’ Karar aleniyet kazanmamış olacaktı ve kapalı oturumda okunan bir karar kapalı oturum tutanakları 10 yıl açıklanamadığı ve 10 yıl süreyle bu konuda görüş beyan edilemediği için karar kapalı oturumda okunacak ama kamuoyunda aleniyet kazanmadığı için Hataylılara biz sizin milletvekilinizi düşürdük diyemedikleri için ve kapalı oturumdan sonra gidip içeri ne yaptıklarını anlatamayacakları için 10 yıl süreyle bu rezalet ertelenmiş olacaktı. Tabii kapalı oturumda kararın okutulması yerine oturumu sonlandırılıp tekrar açık oturuma getirip okutulmasıyla kendilerince şekil şartı sağlamışlar ama bu seferde okuttukları karar yanlış karar, dediğim gibi anayasal olarak da hukuken de vicdanen de yok hükmünde.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU BU MİTİNGİ YAPMAKLA İLGİLİ BİR NİYETİMİZ VAR”

Özel, iptal edilen “Anayasa Mitingi”nin tekrar yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya şu yanıtı verdi:

- “Cuma günü sabahtan toplanacak MYK toplantısında karar almadan gün, tarih söylemem mümkün değil ama bir hazırlığımız var. Biz bu hukuka aykırılığı da bu adaletsizliği de anayasaya da sahip çıkarak ve ayrıca hangi mağdur ve hangi mağduriyet varsa hepsine birlikte sahip çıkmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bütün mağdur ettikleri, zulüm ettiklerini birbirlerine sahip çıkmak ve hep birlikte anayasal düzene sahip çıkmak üzere bir mitinge davet etmiştik maalesef şehit haberleriyle sarsıldığımız o gün mitingimizi iptal ettik. Önümüzdeki hafta sonu bu mitingi yapmakla ilgili bir niyetimiz var. Hava şartları, iklim, ulaşım koşulları da değerlendirilerek kesin karar cuma günü verilecek ve kamuoyuna mitingin gün ve saati paylaşılacak.”

“VERİLMİŞ BİR KARAR YOK”

Özel, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına yönelik iddialar hakkında “Mustafa beyin Kocaeli, Ordu ve Gaziantep’te büyükşehir belediye adayları belirlenmedi o sürece yönelik olarak o il başkanlarımızla, o il milletvekillerimizle bir teması, sohbeti olmuş. Kendisi bana da ‘Partinin vereceği görevlerden kaçmayacağını’ söyledi. Ancak henüz o konuda verilmiş bir karar yok. Bir karar verirsek sizlerle paylaşırız” dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

Özel, Başak Demirtaş’ın DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olma olasılığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

- “Sayın Demirtaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve kanunlara göre tüm vatandaşların koyabileceği siyasi iddiaları koyması gayet normaldir. Bu konuda herhangi bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Sayın Ekrem İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İstanbul ittifakı ile seçilmiş ve onu seçenleri memnun etmiş bir belediye başkanıdır. Onun başarısı ya da başarısızlığını bir değerli hanımefendinin adaylığı üzerinden değerlendirmek nezaketsizlik olur. Ama Ekrem İmamoğlu kendisine oy verenleri pişman etmemiştir, memnun etmiştir. Adaylığını da bu temelde sürdürmektedir.”