Ne yağ ne tuz ne de salça! Çorbanın lezzetini ikiye katlayan 3 malzeme
Çorba yapmak çoğu kişi için mutfakta en temel ve kolay tariflerden biri gibi görünse de tatları doğru bir şekilde dengelemek ustalık gerektirir. Ancak bir gıda uzmanı, mükemmel kış çorbası hazırlamak için bilinmesi gereken bir sırrı açıkladı. İşte lezzetli bir çorba yapmanın 3 bileşeni...
Tarım Bakanlığı açıkladı: İşte hileli zeytinyağı satan firmaların tam listesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilinde yapılan denetimlerin ardından ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı anlaşılan firmaların listesini yayımladı. Sucuktan ete, peynirden çaya yüzlerce farklı ürünün yer aldığı listeye, sahte zeytinyağları damga vurdu.
İki ay kumun içinde saklanıyor, bidon bidon satılıyor
Çubuk'un gizli hazinesi, iki ay boyunca kumun içinde saklanıyor! Yöre halkının özenle ürettiği basma peyniri, geleneksel yöntemlerle hazırlanıp, bidon bidon sofralarınıza ulaşıyor. Bu eşsiz lezzeti ortaya çıkaran zahmetli süreç ve peynirin hikayesi, sizi şaşırtacak...
Her kaşığıyla Fransa'ya yolculuk: Evde kolayca yapacağınız soğan çorbası
Fransız mutfağından harika bir çorba tarifi: "Fransız Soğan Çorbası" (Soupe à l'Oignon). Bu çorba, karamelleşmiş soğanların ve zengin et suyunun uyumuyla, üzerine eriyen peynirle tamamlanarak servis edilen klasik bir Fransız tarifidir.
Hangi bitkiler hangi odalar için uygundur?
Evlerimize hayat katan, ruh halimizi olumlu etkileyen ve havamızı temizleyen bitkiler, iç mekan dekorasyonunda vazgeçilmez unsurlardır. Ancak her bitki her ortama uyum sağlamaz. Doğru bitki seçimi, evinizin her köşesini daha estetik ve yaşanabilir hale getirecektir.