Cinsel suçlamalardan aklanan eski Manchester City savunmacısı Benjamin Mendy, kariyerini yeniden Fransa'da başlatmayı planlıyor. Sözleşmesinin sona erdiği Manchester City'den ayrılan Mendy, Ligue 1 ekiplerinden Lorient ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Geçen hafta Chester Mahkemesi'nde yeniden yargılandığı bir tecavüz ve bir tecavüz girişimi suçlaması üzerine jüri, Mendy hakkında suçsuz kararı verdi. 28 yaşındaki futbolcu, dört ay süren bir ilk duruşmada dört kadına yönelik altı tecavüz ve bir cinsel saldırı suçlamasından beraat etmiş, ancak iki ayrı suçlama üzerine yeniden yargılanmıştı. Mendy, geçen hafta tüm suçlamalardan aklanmasının ardından duruşma salonunda gözyaşlarını tutamadı. Avukatı Eleanor Laws KC, sol bek oyuncusunun İngiliz futbolundaki kariyerinin 'bittiğini' ifade etmişti ve şimdi Mendy, geçen sezon orta sıralarda yer alan Lorient ile bir anlaşma imzaladı.

2021'DEN BERİ MAAŞ ALAMIYORDU

Premier Lig şampiyonları tarafından haftada yaklaşık 100,000 pound kazanan Mendy, 2021 Eylül'ünde tutuklandıktan sonra maaşı kesildi. Fransa'nın batı sahilinde kariyerini yeniden başlatmak için büyük olasılıkla maaşında önemli bir düşüşü kabul etmiştir. 2018 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa milli takım oyuncusu Mendy, altı sezon boyunca City için 75 kez forma giydi. Kararların açıklanmasının ardından Memphis Depay ve Vinicius Junior dahil bir dizi profesyonel, geçen hafta ona sosyal medyada desteklerini sundu.

HAZIRLIK MAÇI İÇİN İNGİLTERE'YE DÖNEBİLİR

Mendy, en üst düzeyde performans sergileyebileceğine inanıyor ve önümüzdeki ay Lorient'in Bournemouth'a bir öncesi sezon dostluk maçı için İngiltere'ye seyahat etmesi durumunda İngiliz topraklarına dönebilir. Lorient'in açıklamasında, ‘2018 Dünya Şampiyonu Benjamin Mendy, Manchester City ile dört kez Premier Lig kazanmış ve Monaco ile Fransız Ligue 1 Şampiyonu olmuştur. Yeni sezon için Lorient kadrosunu güçlendirmek üzere takıma katılıyor. Hoş geldin Benjamin’ ifadeleri kullanıldı.

TEK YORUMU 'ELHAMDULİLLAH' OLDU

Mendy, geçen hafta aklanmasının ardından mahkeme dışında yorum yapmayı reddetti ve sadece 'Elhamdulillah' yani 'Allah'a hamdolsun' dedi. Tecavüz suçlamalarından aklanan Mendy'nin iki gün sonra Manchester'da yerel bir futbol oyununa katıldığı ve eski takımının formalarını giyerek Powerleague mekanında yerel gençlerle tokalaştığı görüldü.
Pep Guardiola ve Benjamin Mendy.
Eski Premier Lig yıldızı, Pazar günü Ardwick'teki spor kompleksine haber vermeden geldi ve Twitter'da yerel genç taraftarlarla etkileşimde bulunurken neşeyle güldüğü ve gülümseyerek fotoğrafları paylaşıldı. Ayrıca, TikTok'ta bir dizi videoda amatör oyuncularla kulüp soyunma odasında selfie çekerken görüldü.

AĞUSTOS 2021'DEN BERİ SAHAYA ÇIKMIYOR

Mendy, 2017'den Ağustos 2021'deki son maçına kadar City için 75 kez forma giydi ve üç Premier Lig şampiyonluğu ve iki Lig Kupası kazandı. Oyuncu daha önce Monaco, Marsilya ve Le Havre'de oynamıştı. Şimdi, kariyerini doğduğu ülke Fransa'da, geçen sezon Ligue 1'i 10. sırada bitiren Lorient ile yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.
Benjamin Mendy, Fransa Milli Takımı ile 2018 Dünya Kupası'nı kazandı.