Birleşik Krallık'a bağlı Galler bölgesinin kulübü olan Cardiff City, eski Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut'u göreve getirdi İngiltere'de Championship'te mücadele eden kulüp, 48 yaşındaki Bulut ile anlaşma sağlandığını resmen duyurdu. Cardiff City'den yapılan açıklamada, "Cardiff City Futbol Kulübü, Erol Bulut'un A takım menajeri olarak atandığını duyurmaktan mutluluk duyar." ifadelerine yer verildi.

"EN İYİ ADAYI SEÇTİK"

Erol Bulut'un göreve getirilmesi sonrası açıklamalarda bulunan Cardiff City'nin sahibi Tan Sri Vincent Tan, "Erol'a hoş geldin diyor ve Cardiff City'nin teknik direktörü olarak kendisine en iyi dileklerimi ve iyi şanslar sunuyorum. Bu yaz, menajerlik pozisyonu için Avrupa'nın dört bir yanından başvuruları değerlendirmemize olanak sağladı ve bizi ileriye taşıyacak en iyi adayı seçtiğimize son derece eminim." dedi. Erol Bulut'un futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde önemli başarılara imza attığına değinen Vincent Tan, "Erol'un coşkusu ve başarıya açlığı beni çok etkiledi. Konuştuğumuz zaman, onun yoğunluğunun ve sıkı çalışma ahlakının, kulübümüzün geri dönmesini istediğim temel kültürel özelliklerle örtüştüğü ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

CARDIFF CITY'NIN TÜRK BAŞKANI

Erol Bulut, Fransız teknik direktör Sabri Lamouchi'nin yerine geçecek. Lamouchi, kulübü Championship'te tutmasına rağmen sözleşmesi yenilenmedi. Başkanlığını 2013 yılından beri İngiliz vatandaşlığı bulunan Kıbrıslı Türk iş insanı Mehmet Dalman'ın üstlendiği Cardiff City, sezonu 49 puanla küme düşme hattının hemen üstünde 21. sırada tamamlamıştı.

EROL BULUT'UN KARİYERİ

Teknik Direktörlük kariyerine Yeni Malatyaspor'da başlayan Erol Bulut, Alanyaspor, Fenerbahçe ve son olarak Gaziantep FK'yı çalıştırdı. 2019'da Yeni Malatyaspor ile Süper Lig'i 5. sırada tamamlayan ve kulüp tarihinin en başarılı sonucunu elde eden Erol Bulut, Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele etme şansı yakaladı. Alanyaspor ile Türkiye Kupası finali oynayan Erol Bulut, 2020'de, futbolcuyken formasını giydiği Fenerbahçe'de göreve getirildi. Sarı lacivertli kulüple 34 maçın 21'ini kazanmasına rağmen şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyemeyince Fenerbahçe'den gönderildi.