İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın formasını giyen Cristiano Ronaldo, dünyanın farklı noktalarında ölümsüzleşmeye devam ediyor. Hindistan'ın Goa kentindeki Calangute kasabasında, 36 yaşındaki Portekizli futbolcunun 12 bin Pound değerindeki altın bir heykeli yapıldı. Times of India gazetesinde yer alan haberde, heykel gelecek nesil futbolculara ilham vermek için inşa edildi. Goa vekili Michael Lobo, heykelin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşırken şu ifadeleri kullandı: "Futbol sevgisi için ve gençlerimizin talebi üzerine, gençlerimize futbolu daha yükseklere taşımaları konusunda ilham vermesi için Cristiano Ronaldo heykeli yaptırdık. Hindistan'da ilk kez Ronaldo heykeli dikildi. Bu, gençlerimize ilham verme amacından başka bir şey değil."

HALK ARASINDA TARTIŞMA

Ancak heykel, halk arasında da tartışmalara yol açtı. Calangute seçim bölgesi başkanı Premanand Divkar, Ronaldo'nun yerine yerel futbolcuların onurlandırılması gerektiğine inanıyor. The Navhind Times'a konuşan Divkar, "Uluslararası düzeyde futbol oynayarak Hindistan'a büyük katkı sağlayan Bruno Coutinhove Yolanda D'Souza gibi çok sayıda harika futbolcumuz var. Neden onların heykelleri yapılmadı da, Portekizli bir futbolcunun heykeli dikildi?" ifadelerini kullandı.

PORTEKİZ'İN KOLONİSİYDİ

Batı Hindistan eyaleti olan Goa, eskiden Portekiz'in bir kolonisiydi. Ancak 60 yıldır bağımsız. Öte yandan Ronaldo'nun memleketi Madeira'da 2017 yılında Portekizli futbolcunun bir büst heykeli yapılmıştı. Ancak heykelin kötü yapılmış olması, dalga geçilmesine neden olunca restore edilmişti.
Madeira'daki heykelin ilk hali (solda) ve restore edilmiş hali (sağda)