Konserve ton balığı, ekonomik fiyatıyla önemli bir besin kaynağı olarak sıklıkla tüketiliyor. Pratik bir şekilde hazırlanabilen ve besleyici özellikleriyle dikkat çeken konserve ton balığı, pek çok kişi için ideal bir besin kaynağı olarak kabul ediliyor.
Beslenme uzmanları konserve ton balığının sağlık açısından faydalarını inceledi. Uzmanlar, ton balığının yüksek kaliteli bir protein kaynağı olduğunu ve bunun yanı sıra taurin amino asidi açısından da zengin olduğuna dikkat çekti. Araştırmalar, taurin içeriğinin kalp sağlığını destekleyici etkilerinin olabileceğini gösteriyor. Ton balığı ayrıca, D vitamini açısından da önemli bir kaynaktır ve sadece 85 gramlık bir porsiyon, günlük ihtiyacın yüzde 50’sini karşılıyor.
VÜCUDA İHTİYACI OLAN BESİNLERİ SUNUYOR
Ton balığı, aynı zamanda sinir sistemi ve cilt sağlığı için önemli olan niasin (B3) vitamini bakımından zengindir. Sağlıklı kemikler ve kas fonksiyonları için gerekli kalsiyum, enerji üretimi için magnezyum ve bağışıklık, kemik sağlığı ve beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi bulunan D vitamini içerir.
Konserve ton balığı, düşük yağ içeriğiyle de dikkat çekerken, 100 gramda yalnızca 1 gram yağ bulunur bu da kilo kontrolü sağlamak isteyenler için ideal bir seçenek oluşturur. Ton balığı, düşük yağ ve kalori içeriği ile protein açısından zengin olduğundan, kilo verme sürecinde faydalı bir besin kaynağı olabilir.