Diyarbakır'da Türk bayrağı indirilen ve Başbakan Erdoğan'ın ''Hesap sorulacak'' dediği askeri birliğin komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısında Orgenerallik bekliyor. 2010 yılında Korgeneral olan Bilgin'in 4 yıllık rütbe bekleme süresi bu yıl dolacak.

Gazeteport'un haberine göre, 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak YAŞ toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığından 4 Korgeneralin durumu ele alınacaktı. 2010 yılında Korgeneralliğe terfi eden Turgut Atman, Balyoz davasından mahkum oldu. 2011'de Korgeneral olan ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine getirilen Nezih Damcı ise geçen yılki YAŞ toplantısı öncesi sürpriz biçimde emekliye ayrıldı.

Böylelikle bu yıl YAŞ'a girecek 2 Korgeneral kaldı. 2010'da Korgeneral olan 2. Hava Kuvvet Komutanı Nejat Bilgin ile 2011'de Korgeneral olan Hava Eğitim Komutanı Mehmet Çetin'den biri Orgeneral olacak. Diyarbakır'daki bayrak indirme olayından sonra, Korgeneral Bilgin'in terfi şansının azaldığı belirtiliyor.

Bu yıl Şubat ayında TSK Personel kanununda yapılan değişiklik uyarınca rütbe bekleme süreleri 4 yıldan 3 yıla indirilmişti. Rütbesinde 3 yılı dolduran General ve Amiraller, bu yıl ilk kez YAŞ'ta değerlendirilecek. YAŞ toplantısında bir üst rütbeye terfi edecek ve temdit alacak General ve Amiraller belli olacak.