Ali GÜLEN /FRANKFURT - lmanya’da 3 milyondan fazla satan Bild Gazetesi, "Patlamadan sonra gaz ve yanık et kokuları geldi“ başlığını kullanarak, canlı bombanın Ankara’da korkunç bir terör eylemi yarattığını yazdı.

Korkunç saldırı ile ilgili geniş bir haber yapan ve tüm ayrıtıları veren Bild, ayrıca bazı görgü tanıklarının ifadelerini sayfalarına taşıdı. Bild şöyle yazdı:

O BÖLGEDE HİÇ POLİS YOKTU

"Kürt kökenlilerin partisi HDP, kendisini bu terör saldırısının hedefi olarak görüyor. Bombaların HDP’lilerin ortasında patladığını belirtiyorlar. Görgü tanıkları, iki ayrı canlı bombadan söz ediyor. Saldırının olduğu bölümde, bombanın patladığı yerin yakınında tek bir polis bile yoktu. Polislerin patlamadan 15 dakika sonra geldiği, panik halinde yaralılara yardım etmek için koşturanlara biber gazı sıktı."

İsviçre’de yayınlanan Blick gazetesi, "Ankara’da çifte bombalı saldırı; ölü sayısı artıyor. Hedefte HDP vardı“ başlıklarını kullandı.

IŞİD'ci hesaptan 'Ankara' açıklaması

IŞİD'ci hesaptan 'Ankara' açıklaması


DİĞER BASININ TEPKİLERİ

Der Spiegel Dergisi, „Barış isteyenlerin yürüyüşüne bomba; Ankara’nın merkezinde büyük patlama“ başlığıyla geniş bir haber kullandı. Suruç bombalaması, iki polisin şehit edilmesi ve 7 Haziran’dan sonraki tüm gelişmeleri ayrıntılı olarak verdi.

Avusturya’nın Die Presse gazetesi, „Kanlı saldırı Türkiye’yi sarstı“ başlığını attı ve bu terör saldırısının, canlı bomba kullanılarak yapıldığına değindi. Gazete saldırıdan sonra, Türkiye’den bazı bölgelerde twitter’e erişim engeli getirildiğine değindi.

DIE WELT: KALABALIK YERLERE GİTMEYİN

Die Welt gazetesi, "Ankara’da terör“ başlığını kullandığı ve yüze yakın insanın can verdiğini belirttiği haberinde, bombalamaya çok geniş yer ayırdı. Son dönemlerde yaşanan terör eylemlerine değinen gazete, Almanya’nın terörü kınamasını ve Türkiye’ye taziyede bulunmasını sayfasına taşırken, Dışişleri Bakanlığı’nın, "Türkiye’de kalabalık yerlerden uzak durun“ diyerek Alman vatandaşlarını uyardığını da belirtti.

AVRUPA’DA KINAMA EYLEMLERİ

Hollanda ve Belçika basını da olaylara geniş yer ayırdı. Hemen hemen tüm televizyon ve radyolar, olayı ilk haber olarak duyurdu. Türkiye’nin son aylarda, terör için cehpe ülke olduğu yorumları yapıldı. Bu gelişmeler oluren, HDP yanlıları, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde saldırıyı kınayan eylemler yaptı.