Funke Medya grubuna verdiği mülakatta, "Irkçılığa karşı daima dikkatli olmalıyız ve yeni oluşumları yakından takip ederek gerekli önlemleri almalıyız" diyen Merkel, "Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU'nun işlediği utanç verici seri cinayetlerin bir benzeri tekrarlamamalı" diye konuştu.

Prof. Saskia Sassen: Yeni göçmen krizi yepyeni bir sürecin başlangıcı

Prof. Saskia Sassen: Yeni göçmen krizi yepyeni bir sürecin başlangıcı


BU BENİM ARZULADIĞIM ALMANYA DEĞİL

Başbakan Merkel, son günlerde Almanya´da mülteci yurtlarına yapılan saldırıların artması üzerine Almanya´da yeni bir aşırı sağcı terör tehlikesi uyarısında bulundu. Funke medya grubuna konuşan Merkel "Daima uyanık olmalıyız ve tabii ki yeni gelişmeleri dikkatle gözlemeli ve bunlara karşı amansız mücadele vermeliyiz" dedi. Merkel, "bizler için bir utanç vesilesi olan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün cinayetler serisinin tekrarlanmamalıdır" diye sözlerine ekledi. "Mülteci yurtlarına yapılan saldırılar, ülkemizin değer yargılarıyla bağdaşmamaktadır" diyen Merkel "Bu benim arzuladığım Almanya değil" dedi. Kendisi de Doğu Almanya kökenli olan Merkel, Doğu-Batı Almanya tartışmalarına da değindi. "Bu konuyu anlamsız buluyorum, kabul edilemeyen bir şey, kabul edilmez. Bu tüm Almanya için geçerlidir" dedi.

Almanya 10 binden fazla sığınmacıyı geri gönderdi

Almanya 10 binden fazla sığınmacıyı geri gönderdi


YABANCI DÜŞMANLIĞINA SIFIR TOLERANS ÇAĞRISI

"Mülteci yurtlarına yapılan saldırılara karşı her tarafta sadece daha sert hükümler ve daha sert yasalar getirilir" diyen Merkel "Yabancı düşmanlığı ve nefrete karşı sıfır tolerans" çağrısında bulundu.  Aşırı sağcı parti Almanya Nasyonel Sosyalist Partisi (NPD)´nin yasaklanması konusuna sıcak bakmadığını belirten değinen Merkel "Parti yasaklanmış olsa da aşırı sağcı düşüncü kalır" dedi. Alman Anayasa Mahkemesi´nde NPD´nin yasaklanması için yürütülen çabalara hükümet ve Federal Meclis katılmıyor.

Sınırları yürüyerek aşmaya çalışan mültecilere Almanya ve Avusturya kapılarını açtı

Sınırları yürüyerek aşmaya çalışan mültecilere Almanya ve Avusturya kapılarını açtı


VERGİ ARTTIRIMI OLMAYACAK

Almanya'ya gelen sığınmacılara yapılacak masrafların karşılanması için vergi artışına gidileceği yönündeki söylentileri yalanlayan Merkel, böyle bir düşünce olmadığını söyledi. Bu arada, Federal hükümetin 2015 yılı gelirlerinde yaklaşık 5 milyar Euro fazlalık oluştuğunu belirten Ziet Online, sığınmacılara yapılacak masrafın bu gelirlerden karşılanacağını yazdı. Almanya´da koalisyon partilerinin yöneticileri yarın yapacakları toplantıda, federal hükümet, eyaletler ve yerel yönetimlerin sığınmacılara yönelik çalışmalarını değerlendirecek.

DHA

İngiltere, sığınmacılara kapılarını açacak

İngiltere, sığınmacılara kapılarını açacak