sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) 2013 yılı verileri, üye ülkeler arasında her 100 bin kişiden 12'sinin intihar ettiğini ortaya koydu. OECD'ye üye 34 ülke bulunuyor.

GÜNEY KORE YİNE BİRİNCİ

Güney Kore ise bu listede uzun yıllardır ilk sırada bulunuyor.

2012 yılı verilerine göre, Güney Kore'de her 100 bin kişiden 29.1', intihar ederken, ikinci sıradaki Macaristan'da bu rakam 19.4, Japonya'da 18.7, Slovenya'da 18.6 ve Belçika'da 17.4'tü.

EN AZ İNTİHAR ETME ORANI TÜRKİYE'DE

Son verilere göre OECD ülkeleri arasında en az intihar etme oranı her 2.6 ile Türkiye'de. Buna göre Türkiye'de her 100 bin kişiden 2.6'sı intihar ediyor. Türkiye'yi takip eden ülkeler ve oranları ise sırasıyla; 4.2 ile Yunanistan, 5 ile Meksika, 6.3 ile İtalya ve 6.4 ile İsrail.



OECD üyesi 34 ülke...

OECD GENELİNDE İNTİHAR ORANI DÜŞÜYOR, GÜNEY KORE'DE ARTIYOR

OECD ülkelerinde intihar etme oranı 1985 yılından bu yana ciddi düşüş gösteriyor olsa da, bu rakam 2000 yılından bu yana Güney Kore'de artıyor.

Dünya Bankası’nın sıralamasına göre reel rakamlarla dünyanın 15. büyük ekonomisi olan Güney Kore'de, günde kırktan fazla kişinin intihar ettiği tahmin ediliyor.

Güney Kore Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gençler arasında intihar toplumsal bir sorun haline geldi” denilerek, bu nedenle sistematik ve iddialı önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

İntihara karşı telefon uyarısı

İntihara karşı telefon uyarısı


ÖZELLİKLE GENÇLER ARASINDA İNTİHAR ÇOK YAYGIN

OECD ülkeleri arasında intihar oranı en yüksek ülke olan Güney Kore’de özellikle gençler, okulda başarılı olma baskısı ve ailevi sorunlar nedeniyle sık sık intihara başvuruyor.

Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ülkede 2009 ile 2014 yılları arasında intihar eden öğrencilerin sayısı 878’i buldu. Sadece 2014’de 118 öğrenci intihar etti.

Geçen yıl 14-19 yaş arasındaki Güney Koreli öğrenciler arasında yapılan bir ankette intiharı düşünmüş olduğunu söyleyen gençlerin oranı da yarıdan biraz fazla çıktı.

Türkiye'nin 'intihar istatistiği' açıklandı

Türkiye'nin 'intihar istatistiği' açıklandı