Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mezunları arasında yer aldığı İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde şu günlerde tadilat heyecanı yaşanıyor. Lise, yıkılıp yeniden yapılacak. 5 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek ‘eğitim kompleksinin’ yapımını ise Zeytinburnu'nda bulunna ve İstanbul'un ‘siluetini bozan’ 16/9 gökdelenlerinin sahibi Mesut Toprak gerçekleştirecek. Aynı lisede Erdoğan’la birlikte okuyan Mesut Toprak projesiyi ‘bedelsiz’ üstlenecek. Toprak'ın bu yolla yeniden Erdoğan'ın gönlünü kazanmaya çalışacağı konuşuluyor.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1973 yılında mezun olduğu Fatih'teki İstanbul İmam Hatip Lisesi’nin bina ve bahçe kullanımı açısından artık ihtiyaca cevap veremediği gerekçesiyle öğrencilerin sosyal kültürel, spor gibi aktivitelerde bulunabilmesine imkan sağlayacak şekilde yeniden inşa edilmesi için büyük bir takas projesine imza attı.

BAŞAKŞEHİR'DEKİ ARSA İLE TAKAS!

İBB, Başakşehir’deki toplam 16 bin 692 metrekare büyüklüğünde iki arsasını, mülkiyeti İlim Yayma Vakfı’na ait olan ve üzerinde İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu Fatih’teki 5 bin 124 metrekarelik arsa ile ‘Değer esasına göre’ takas etti.

TOPBAŞ'A YETKİ VERİLDİ

Kararın ardından İBB Meclisi, CHP’lilerin ret oyuna rağmen AKP'li  Meclis üyelerinin oylarıyla, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, arsa üzerindeki binaların yıkılması/yıktırılması ve yeniden inşası için tam yetki verdi.

Topbaş’a ayrıca; yeni kompleksin yapımı için; 16/9 gökdelenlerin sahibi Astray Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm AŞ.’nin sahibi Mesut Toprak’la protokol yapma yetkisi verildi. Protokol kapsamında Toprak, inşa edilecek liseyi bağış yoluyla bila bedel (ücretsiz) yapacak.

Projede 24 derslikli İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi binası, 1 adet konferans salonu, 1 adet sunum odası, 1 adet çok amaçlı salon, laboratuarlar ve 1 adet yemekhanenin bila bedel yapılarak yine İmam Hatip Lisesi binası ve müştemilatı olacak. İntifa hakkı 30 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na verilecek. Yapı ruhsatı alındığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde de yer teslimi yapılarak inşaata başlanacak.



Erdoğan lise eğitimini aldığı ve yatılı olarak okuduğu Fatih'teki İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden 1973'te mezun oldu.

"ÇOK KIRILDIM"

Zeytinburnu’ndaki 16/9 projesi İstanbul'un silüetini bozmuş, tartışmalara katılan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, firmanın sahibi Mesut Toprak’a "çok kırıldığını" söylemişti.

TIRAŞLAMA HÂLÂ GERÇEKLEŞMEDİ

Yargıya taşınan tartışma için İstanbul 7. İdare Mahkemesi binanın en az 13 katının yıkılması ‘traşlanması’ yönünde karar almıştı. Ancak yıkım işlemi bugüne kadar hâlâ gerçekleştirilmedi.

İstanbul için tarihi 'imar' kararı

İstanbul için tarihi 'imar' kararı