BAŞAK KAYA/ANKARA

Erzurum’da CHP TIR’ının seçim çalışması yapmasına bir kez daha engel olundu. CHP’nin Erzurum adayı Gonca Aytaş SÖZCÜ’ye konuştu ve ‘’Yaşananlara dadaşlar tepkili. Benim için ‘Bu kız çok delikanlı çıktı, İnadına CHP’ diyorlar. Ben korkmam. Korkacak olsam avukatlık mesleğini seçmezdim’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’İki mahkeme kararı var. Kararlar, kent meydanında propaganda yapılabileceğine ilişkin. Ama Hakim kararları uygulanmadığı için İlçe Seçim Kurulu’na başvurduk. İlçe Seçim de Emniyete tebliğ etti. Ama Güvenlik Şube Müdürü kararı uygulamıyor. İtiraz edeceklermiş. Kolluk kuvveti olarak itiraz hakkı yok, uygulamakla yükümlü. Anladık ki Güvenlik Şube’nin biz diye bahsettiği AKP imiş. İtirazı AKP yaptı. Kendisini AKP’nin yerine koymuş’’

‘’ÖNÜMÜZÜ ÖZEL TİM KESTİ’’

Aytaş ‘’Bugün TIR’ımız ile yola çıktığımızda polisin bize eşlik edeceği söylendi. Bir baktık şehrin dışına geldik. Bizi yanlış yönlendiriyorlar. Bu son kavşak Erzincan a gidiyoruz dedik ve geri dönmek istedik. Ben Erzurum’dan adayım, Erzincan’dan değil. Önümüzü özel TİM kesti’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Siyaseten değil hukuk adına mücadele ediyorum. Bayraklarımızı gençler asıyor, zabıta topluyor. Vatandaş bizim yanımızda. Hiçbir dadaş hiçbir zaman haksızın yanında olmaz. Seçim bitecek hala mücadele ediyoruz. “İnadına CHP, bu kız delikanlı çıktı” diyorlar.

Erzurum'da CHP'ye TIR engeli

Erzurum'da CHP'ye TIR engeli

‘’EŞKİYANIN BAŞINI BULAMADIK’’

Aytaş’a destek için dün CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu Erzurum’a gitti. Seçim çalışmasında kullanılan CHP TIR’ını kullanan Gürsel Tekin ise polis engeliyle karşılaştı. Tekin şöyle dedi:

‘’Burada hukuk, kurumlar her şey bitmiş. Valinin, belediye başkanının, hakimin inisiyatifi yok. Hakim kararı uygulanmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘başkanlık sistemi’ dediği model Erzurum’a gelmiş. Emniyet Müdürü ‘talimat aldım’ diyor. Belediye başkanından mı, validen mi, bakandan mı kimden aldın diyoruz yanıt yok. Eşkıyalık sistemi ama eşkıya başını bulamadık. Yargı kararının polis engelliyor. Benim önümü keseceğine git silah dolu TIR’ların önünü kes’’