Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen internet erişimiyle ilgili madde yeniden TBMM Genel Kurulu'na getirildi. Tek fark TİB Başkanı yerine bakanların talepleri geçerli olacak.

Hükümet internet sitesi erişiminin engellenmesi konusunda yargıyı devre dışı bırakan düzenlemenin AYM'ye takılması üzerine yeniden harekete geçti. Yargıyı devre dışı bırakan düzenleme yeniden gündeme alındı.

TBMM'den daha önce geçirilen fakat Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen "sakıncalı sitelerin idarenin kararıyla kapatılması" hükmü, yeniden Meclis Genel Kurulu'na getirildi.

AYM'nin iptal ettiği yasada TİB Başkanı'nın talebi üzerine dört saat içinde, "sakıncalı içerik" bulunduran internet sitesine erişim engeli yetkisi getiriliyordu. Yeni tasarıda, TİB Başkanı'nın talebinin yerine Başbakanlık ve Bakanlıkların talepleri geldi.

Yeni torbada, TİB Başkanı’nın doğrudan talimatı yerine Başbakan ve bakanların talebiyle harekete geçilen kademeli bir düzenleme öngörüldü.


Facebook sansüründe dünya ikincisiyiz

Facebook sansüründe dünya ikincisiyiz



GÖRÜŞÜLMEYEN İÇ GÜVENLİK YASASI MADDELERİNİN YERİNE GETİRİLEN TORBADA!

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan 130 maddelik iç güvenlik yasa tasarısının son 63 maddesini Genel Kurul'dan geri çekilmişti. AKP, iç güvenlik yasasının nüfus ve vatandaşlık işlerine ilişkin maddelerini geri çekerek, yerine internet erişimine kısıtlama getirilmesini öngören maddenin de olduğu yeni torbayı Genel Kurul'a getirdi. Yeni torba yasanın görüşmelerine TBMM Genel Kurulu'nda dün gece görüşülmeye başlandı.
Hükümetin bu hamlesi "internet erişimine kısıtlamaya ilişkin maddeyi seçimlere yetiştirme oyunu" olarak yorumlandı.

Yeni internet yasası ile yargı kararı olmadan, Başbakan ve bakanların talimatıyla istenilen internet sitesi 4 saat içinde erişime kapatılabilecek.


Davutoğlu 'örtülü ödenek' müsrifi çıktı!

Davutoğlu 'örtülü ödenek' müsrifi çıktı!