Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.



PKK polise saldırdı: 2 yaralı

PKK polise saldırdı: 2 yaralı





PKK, korucu minibüsüne saldırdı

PKK, korucu minibüsüne saldırdı


 

Edinilen bilgiye göre, Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.



Polise bombalı tuzak!

Polise bombalı tuzak!


 

3 ASKER ŞEHİT 6 ASKER YARALI
Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı



Polise roketli saldırı

Polise roketli saldırı


 

YARALI ASKERLER VAN'A SEVK EDİLDİ

Yaralanan 6 askerden 2'si, ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi. Helikopterle Van'a getirilen yaralı askerler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, çatışmada yaralanan diğer yaralıların da Hakkari'deki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.



TSK'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 16.40'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklere bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Birliklerin derhal saldırıya karşılık verdiği ancak kahraman üç personelin şehit olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Biri ağır olmak üzere altı kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekatına devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."



TOMA'ya roketatarlı saldırı: 2 polis yaralı

TOMA'ya roketatarlı saldırı: 2 polis yaralı


ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E BAŞSAĞLIĞI TELEFONU
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla arayarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e 3 askerin şehit olmasından, 6 askerin de yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi, aziz şehitler için Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralı askerler için ise acil şifalar dilediği belirtildi.

KONYA'DAKİ ŞEHİT EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit düşen 3 askerden biri olan Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken'in Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.  Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca ve beraberindeki heyet ilçenin Deştiğin Mahallesi'nde oturan aileye Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken'in şehit olduğu haberini verdi. Manisa'da görevli olduğu ve geçici görevle Hakkari'ye gittiği öğrenilen evli ve 1 çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş Taştiken'in babası Ahmet ve annesi Rukiye Taştiken göz yaşlarına boğuldu. Şehidin 7 aylık hamile eşi Ayşe ve 2 yaşındaki oğlu Ahmet Taştiken'in ise Ankara'nın Sincan İlçesi'nde oturan ailesinin yanında oldukları öğrenildi. 3 kız kardeşi bulunan şehit Dursun Taştiken'in Ramazan Bayramı'ndan sonra ilçeye gelerek ailesini ziyaret ettiği ve hasret giderdiği öğrenildi.

"BİR ŞEYLER OLDUĞUNU HİSSETTİM"

Oğluyla son olarak geçtiğimiz pazar günü cep telefonu ile görüştüğünü anlatan acılı baba Ahmet Taştiken, "Pazar gününü bekleyemeden bugün yine cep telefonundan aradım, ama ulaşamadım. Haberlerde Hakkari'de çatışma olduğunu ve şehit askerlerin olduğunu gördüm. Oğlumda orada görev yapıyordu. Oğlumla ilgili bilgi alabilmek için İlçe Jandarmaya gitmek düşüncesiyle evden çıktım. Çarşıya indiğimde herkesin bir telaş içerisinde olduğunu gördüm. Ama bana kimse bir şey söylemedi. Kalabalık bir grubun araçlarla birlikte evime doğru gittiğini gördüm. Koşarak eve geldiğimde oğlumun şehit olduğu haberini aldım" diye konuştu.

BİR ATEŞ DE TOKAT'A DÜŞTÜ!

Dağlıca'da şehit düşen 3 askerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Gencer'in memleketi Tokat'ın Turhal İlçesinde yaşayan baba ocağına da ateş düştü. Anne Fatma Gencer'in 'oğlum' diyerek uzun süre gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Şehit Yasin Gencer'in mahalle arkadaşı olan Muhammet Ali Aydın, şehit Gencer'in 4 yıllık uzman çavuş olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğini kimse bozamayacak. Bugün burada annesinin feryadı yürekleri yakıyor, ama hiç kimse kahrolsun Kürtler demiyor, herkes kahrolsun PKK diyor. Bu milleti kimse yıkamaz Allah'ın izniyle" dedi.
(Ajanslar)