SGK pirim borcu vatandaşlar için giderek daha büyük bir sorun haline geliyor. Peki Prim borcu nasıl yapılandırılabilir. SGK prim borcu olan kişilerin yararlanabileceği Bağkur yapılandırma için dönemsel olarak imkanlar getirilmiştir. İşte Bağkur yapılandırma döneminde yapılacak işlemler.

Bağkur’lu olan kişilerin kendi sigortalarını ödemesi gerekir. Fakat sigorta ödemelerinde herhangi bir şekilde aksaklığın yaşanması borç oluşmasına neden olacaktır. Bağkur borcu olan milyonlarca sigortalı bulunurken borcu olan kişilerin emekli olabilmesi mümkün değildir. Hem sigorta hizmetlerinden yararlanılması hem de sigortaimkânından yararlanarak sağlık hizmetlerinin alınması için kişilerin bu konuda gerekli işlemleri yapması gerekir.

Online Olarak Bağkur Borcu Ödenebilir
Online olarak ödemelerin yapılması da mümkündür. Bağkur borcu olan kişilerin online olarak yapacağı Bağkur borcu sorgulama işlemleri sonrasında güncel borçlarını öğrenmesi ve ödeme adımlarına ulaşılmasımümkündür. Böylece hem ödeme planlarınabakılarak ödemelerin zamanında yapılması hem de ödeme tarihlerinin kaçırılamaması online sunulan hizmetler ile mümkün olacaktır. Sigortalı olan kişilerin bu konuda online olarak hizmetlerden yararlanması yararlı olacaktır.

Bağkur yapılandırma imkanı Bağkur borcu bulunan ve bazı kriterlere uyan kişilere sağlanan haktır. Bağkur yapılandırma imkanı getirildiğinde sigortalıların borçları üzerinden belli bir oranda indirime gidilir ve kalan borç üzerinden tekrar bir taksitlendirme yapılır. Böylece sigortalı olan kişilerin borçları daha kolay bir şekilde ödemesi sağlanırken, kişilerin yaşadığı mağduriyetin de giderilmesi amaçlanmaktadır. Fakat sürekli olarak Bağkur yapılandırma imkanı bulunmadığı gibi sadece dönemsel olarak yapılandırma sağlandığından kişilerin Bağkur yapılandırma hizmetinden faydalanması sadece bu dönemlerde mümkün olmaktadır.

Bağkur yapılandırma dışında online olarak pek çok işlem yapılabilir durumdadır. Hizmetler üzerinden alınabilecek olan bilgiler arasında Bağkur borç ödeme, Bağkur ödeme döküme alma gibi hizmetler yer alır. Kişilerin sigortaları ile ilgili merak ettiği detayları öğrenmek için de sunulan hizmetlerden yararlanması yeterlidir. Özellikle yapılan ödemeler sonrasında kişilerin ne kadar primi olduğu ve emeklilik için ne kadar daha çalışması gerektiğini öğrenmesi için sunulan hizmetlerden yararlanılması yeterli olacaktır. Sizlerde ücretsiz olarak sunulan e devlet hizmetlerinden yararlanarak bu konudaki tüm soru işaretlerinizi giderebilirsiniz.