MEB, gecikmeli olarak TEOG sonuçları açıkladı, şimdi sıra tercih yapmakta. Peki TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? TEOG tercihleri için verilen süre ne kadar? TEOG tercihleri nasıl yapılacak? TEOG tercihlerinde kaç tane tercih hakkı bulunuyor? TEOG yerleştirme esas puanları açıklandıktan sonra veliler ve öğrenciler, TEOG tercihlerini ne zaman nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. İşte cevapları...

TEOG tercihleri, MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. TEOG tercihlerinde 25 tane tercih yapma hakkı bulunuyor öğrencilerin. Ve TEOG tercihlerinin ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor. Önemli olan nokta şu ki; tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir.

TEOG TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise, 17-21 Ağustos 2015,  24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

MEB, TEOG TERCİHLERİ İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK

Puanların açıklanmasının ardından, 6-16 Temmuz'daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verilecek. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada,TEOG sistemine ilişkin öğrencilerle yaptıkları geniş kapsamlı toplantılarda, öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti alma taleplerinin bulunduğunun tespit edildiğini belirtti.

Bu talebi dikkate alarak, 81 ilde tercih danışmanlığı komisyonlarının oluşturulması için çalışmalara başladıklarını anlatan Güngör, komisyonların tüm Türkiye genelinde kurulacağını ve bu yönüyle ilk olacağını söyledi.

"7 bin 328 öğretmen görevlendirildi"

Komisyonlarda verilecek danışmanlık eğitimi için şubatta 100 formatör öğretmenin yetiştirildiğini, bu öğretmenlerin de 12 bin 899 rehber öğretmene eğitim verdiğini ifade eden Güngör, şu bilgileri verdi:

"Mayısta illere yazı göndererek, illerde tercih döneminde hizmet verecek komisyonlar oluşturmalarını istedik. Bu kapsamda, Türkiye çapında 2 bin 51 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlarda, öğrencilerimize tercih dönemi olan 6-16 Temmuz'da danışmanlık hizmeti verecek 7 bin 328 öğretmen görevlendirildi."

Komisyonların mesai saatlerinde çalışacağını dile getiren Güngör, ulaşımı zor olan yerlerde de mobil komisyonların oluşturulacağını kaydetti.