Türkiye, Hollanda ile deplasmanda çok önemli bir maça çıkıyor. Türkiye Hollanda maçı canlı yayın krizine sahne oldu. Yaklaşık bir haftadır Türkiye Hollanda maçınının canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda iddialar vardı. İlk TMSF, maliyetinden dolayı Türkiye Hollanda yayınlanmayacağını duyurdu. Sonra Show TV, Türkiye Hollanda maçını naklen yayınlayacağını, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğini bildirdi. Derken farklı bir iddia geldi. Show TV ne kadar yayınlayacağım dese bile UEFA Türkiye Hollanda maçını, ödeme yapılmazsa sinyali kesebileceği söylentileri dolaştı.

Peki Türkiye Hollanda maçı canlı yayınlanacak mı? Türkiye Hollanda maçı naklen yayın krizine son noktayı Saran Holding'in açıklaması koydu. Saran Holding yaptığı açıklamada "Hollanda – Türkiye ve Lüxemburg – Türkiye maçlarının yayını ile ilgili çıkabilecek herhangi bir sorunu engellemek adına gerekli bütün teminatlar kuruluşumuz tarafından UEFA’ya verilmiştir." dedi.

TÜRKİYE HOLLANDA MAÇI

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 5. hafta maçında bugün deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak. Başkent Amsterdam’daki Amsterdam Arena’da TSİ 21.45’te başlayacak müsabakayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych’in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Mike Pickel’in dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Bastian Dankert ve Marco Fritz olacak. Türkiye Hollanda maçı Show TV'den naklen yayınlanacak.

TÜRKİYE HOLLANDA MAÇI MUHTEMEL 11'LER

HOLLANDA
Cillesen, Wan Der Wiel, De Vrij, Indi, Blind, De Jong, Clasie, Sneijder, Narsingh, Affelay, Huntelaar.

TÜRKİYE (4-1-4-1)
Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI, 4 PUAN İLE 4. SIRADA

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 5. maçlar öncesi Hollanda 6 puanla üçüncü, Türkiye ise 4 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Dünya sıralamasında ise Türkiye 56. sırada iken Hollanda 5. sırada.

Fransa’da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak.

HOLLANDA'DA SNEIJDER SAHADA, ROBBEN VE VAN PERSIE YOK!

Hollanda Milli Takımı’nda Galatasaray’da forma giyen Wesley Sneijder’in sahaya kaptan olarak çıkması bekleniyor. Sneijder, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Türkiye’nin play-off bileti alması için büyük önem taşıyan İstanbul’daki son maçta Türkiye filelerini havalandırarak, 2-0’lık galibiyette pay sahibi olmuştu.

Bu arada Hollanda Milli Takımı’nda sakatlıkları bulunan önemli oyuncular Robin van Persie ile Arjen Robben, maçta forma giyemeyecek.

TÜRKİYE HOLLANDA 11. KEZ KARŞILAŞIYOR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. haftasında bugün karşılaşacağı Hollanda ile tarihte 11. kez rakip olacak. İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958’de olmak üzere geride kalan 10 maçtan 2’sini Türkiye, 5’ini Hollanda kazandı, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Türkiye’nin 5 golüne, Hollanda 12 golle cevap verdi.

TÜRKİYE, HOLLANDA'YI EN SON 1997’DE MAĞLUP ETTİ

A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında son galibiyetini 1997’de aldı. 1998 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda 2 Nisan 1997’de Bursa Atatürk Stadı’ndaki maçı 1-0 kazanan ay-yıldızlı ekip, daha sonraki 5 maçtan 2’sinde berabere kaldı, son 3’ünü ise yitirdi.
Öte yandan Türkiye, Hollanda ile deplasmanda yaptığı 6 maçtan birini kazandı, 3’ünü yitirdi, 2’sinde berabere kaldı.

TÜRKİYE'NİN SON 5 MAÇTA HOLLANDA'YA GOLÜ YOK!

A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile oynadığı son 5 maçta rakibine gol atamadı. İki ülke A milli takımları arasındaki son 5 maçın 2’si golsüz sona ererken, diğer üçünü Hollanda 1-0 ve 2-0’lık (2 kez) sonuçlarla kazandı.