Cambridge Üniversitesi Psikiyatri Bölümü araştırmacıları şizofreni hastalarının bellek ve öğrenme yetileri üzerinde bir gelişme kaydetti. Geliştirdikleri 'Peak' adlı oyunun geliştirmeye çeşitli zorluk seviyelerinde hastalardan bazı eşyaları bulmaları isteniyor. Buldukları nesneleri farklı alanlara saklamalarını ve sonra nesneleri hatırlayarak bulmaları istenilen oyunda "epizodik" ya da "anısal" bellek olarak tanınan kısmı test etmek.

"Oyun günlük yaşama hazırlıyor"

Cambridge Üniversitesi Psikiyatri Bölümü'nden Prof. Dr. Barbara Sahakian oyunu oynayan hastaların deme yanılmayla belli bir süreden sonra daha az hata yaptıklarını belirtti. Oyunun, motivasyonu en az hastaların bile dikkatini çekecek kadar ilginç olduğunu belirten Sahakian, "Oyun, şizofrenleri günlük yaşama hazırlıyor. Bu bellek oyunu, şimdiye kadar ilaçlarla ilerleme kaydedemediğimiz yerde bilimsel tedaviye yardımcı oluyor, hem de herhangi bir yan etkiye yol açmıyor" dedi.

Şizofrenlerin eğitimlerine ve iş yaşamlarına geri dönmelerini amaçlayan "Peak" adlı oyun, akıllı cep telefonlarında da kullanılabiliyor