Spor sayfalarının kişilikli kalemleri “uyaran- haykıran- bağıran” yazılar yazdılar ancak Beşiktaş Başkanı sıradan bir olay gibi sundu ve kapatıldı. Ne olmuş: Beşiktaş Spor Kulübü’nün yenilenmekte olan stadyumunda bir işadamı 1 milyon 200 bin dolar vermiş, bir loca kiralamış.
Kalantor tercihi!
Şimdi yeni fiyaka bu:
Loca kiralanıyor.
Kebap köfte getirtiliyor.
Kaçak sokulmuş viski de var.
Maç başlıyor.
Kebap atıştırılıyor.
Viskiler yudumlanıyor.
Gol olunca Çarşı coşuyor.
Loca tutmuşlar da seviniyor.
Siyah- Beyaz gol yiyince:
Loca kebaptan köfteye geçiyor. Beşiktaş’ın beyazını taraftarı ve Çarşı,  Beşiktaş’ın siyahını da kulübün kalantor işadamı başkanı temsil ediyor olmalı. Beşiktaş’ın  beyazı;  “dolar dolu ayakkabı kutularının, bakan koluna takılı 700 bin TL değerindeki rüşvet saatlerin, bakan oğullarının dolar istiflenmiş kasalarının karasını”  beyazlatabilir mi?

* * *

Meclis’e gönderilen “fezleke” de vardı. Görevden alınan ilk savcı Celal Kara ve polisler, yasal teknik takip sonucu belgelemişlerdi. İşadamı Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) telefon konuşma kayıtları TV’lerde defalarca yayınlandı, internet ortamında 30 milyon kez tıklanıp okundu.
Bir bölümü şöyleydi:
19 Nisan 2013. Saat: 9.59.
R. Sarraf: Sayın Bakanım. Uyandırdım mı?
E. Bağış: Yok spordayım.
R. Sarraf: Uğrayıp çayınızı içmek isterim.
E. Bağış: Olur canım.
R. Sarraf: Kaçta?
E. Bağış:  4’ten 6’ya kadar oradayım.
R. Sarraf: 5 dakika 1 çayınız yeter bana.
E. Bağış: Kaç gibi gelirsin?
R. Sarraf: Saat 4’te...

* * *

19 Nisan 2013. Saat: 12.32.
R. Sarraf: Abdullah 500 bin dolar hazırlat.
A. Happani: Pazartesi için mi?
R. Sarraf: O ayrı...4’te götüreceğim. Bir ayakkabı al. Hediye paketi yaptır. Onu acil hazırlat.
(Aynı gün. Saat: 15.24.)
R. Sarraf: Yolladın mı o şeyi?
A. Happani: Motorcu gelmedi.
R. Sarraf:  Ne zaman yollayacaksın. 4’te adamın yanına gideceğim. Sabri ile yolla.

* * *

Rıza Sarraf ile Bakan buluşur. Hediye paketi sunulur.
Aynı gün saat 17.10 olur.
R. Sarraf: Dolar koydun değil mi?
A. Happani: Dolar.
R. Sarraf: Aman ha yanlış yok.
A. Happani: Euro gönderir miyim? TL göndersem şaşırma sen. (R.Sarraf burada kahkaha atıyor.)
R. Sarraf: Orada ağır geldi. İçim gitti biliyor musun? Dedim ulan bu yanlış yolladı. Ayvayı yedik. Mübarek onu da öyle bir kaba koymuşsun ki, az daha makamın ortasında yere düşüp patlayacaktı valla... Hatta dedim bunu kendiniz taşıyın sayın bakanım lütfen... Düşer, patlar, matlar dedim.

* * *

Böyle yüzlerce kayıt var.
İşte Beşiktaş’ın yenilenmekte olan stadyumundan 1 milyon 200 bin TL bastırarak loca kiralayan işadamı fezlekelerde ismi geçen bu Rıza Sarraf’tır. Beşiktaş’ın işadamı Başkanı Fikret Orman,  Rıza Sarraf’ın gözüne bakmış, ışığı görmüş: “Onun gözünden Beşiktaş ışığı aldım” diyor. Yargıçlar, savcılar değişti. Rıza Sarraf mahkemede aklandı.  Ak Saray ağırlığını koydu, baskı yaptı, ilan yayınlattı. Rıza Sarraf Meclis’te AKP milletvekillerinin kalkan parmaklarıyla da aklandı. Ama vicdanlarda aklanamadı. Şimdi Kulübün Başkanı, Beşiktaş’ın beyazıyla Rıza Sarraf’ın itibarını yıkayıp paklamaya girişti.
BJK’nin temiz adı.
Bir locaya satıldı.
BJK’nin yüksek vicdanlı, temiz ahlaklı taraftarları kulübün Akaretler’deki binasına yürüdüler ve “Beşiktaş parası yetenlerin değil Hakkı Yetenlerin takımıdır” pankartını binanın önüne koydular