Ortalama zekaya sahip her Türk vatandaşının kendisine şu makul soruyu sorması lazım... Leyla Zana, bu yemin şovunu neden 7 Haziran seçiminden sonra yapmadı da, 1 Kasım seçiminden sonra yaptı?

*

7 Haziran’da da milletvekili seçilmişti. Neden o yemin töreninde Tayyip Erdoğan’a bakarak Kürtçe mesaj vermedi? Neden o yemin töreninde “Türkiye milleti” demedi de... Şimdi dedi?

*

Çünkü.

*

Bir...
New York, Londra finans çevrelerine kulak kabartan herkes gayet iyi biliyordu ki, uluslararası sermaye “HDP’nin barajı geçtiği, AKP’nin tek başına iktidarda kaldığı bir Türkiye” istiyordu. 7 Haziran’da bunun bir ayağı gerçekleşti, bir ayağı eksik kaldı. Seçimin tekrar edileceği daha 7 Haziran gecesi belliydi. Dolayısıyla, en başta Leyla Zana, HDP milletvekilleri yemin töreninde hiç toz kaldırmadı.

*

İki...
HEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP, HDP çizgisi, tarihinin gelmiş geçmiş en büyük tavizlerini AKP iktidarında kopardı. Bu somut gerçek, Selahattin Demirtaş’ın türküleriyle unutturuldu. HDP’nin barajı aşması, sanki AKP’den kurtulmanın tek yoluymuş gibi gösterildi. Böylece... HDP’ye yönlendirilen CHP seçmeni, kullanıldı.

*

Üç...
AKP tek başına iktidarken PKK’yla masaya oturdu. Bu somut gerçek, çakma dombıra milliyetçiliğiyle, unutturuldu. AKP’nin tek başına iktidar olması, sanki PKK’dan kurtulmanın tek yoluymuş gibi gösterildi. Böylece... AKP’ye yönlendirilen MHP seçmeni, kullanıldı.

*

Dört...
HDP barajı geçti, AKP tek başına iktidarda kaldı, amaca ulaşıldı.

*

Beş...
HDP’nin barajı geçmesine rağmen, AKP’nin tek başına iktidarda kalması... AKP’den kurtulmak için HDP’ye yönlendirilen CHP seçmeninin nasıl kandırıldığının kanıtı değil mi?

*

Altı...
Seni başkan yaptırmayacağız diyen HDP, aniden u dönüşü yaptı, başkanlık sistemini tartışabiliriz dedi. Pervin Buldan, çözüm süreci buzdolabından çıkarılmalı dedi. Beşir Atalay, cevaben, çözüm süreci buzdolabından çıkabilir dedi. 7 Haziran’da uslu uslu yemin eden Leyla Zana, şimdi, Kürtçe mesaj verdi, milletvekili yeminini Apo’nun tarif ettiği “yeni anayasa”ya göre okudu. Dombıracı Tayyip Erdoğan gıkını çıkarmadı. İşte tüm bunlar da... MHP seçmeninin nasıl kandırıldığının kanıtı değil mi?

*

Yedi...
7 Haziran seçimiyle 1 Kasım seçimi arasında, Reuters haber ajansı tüm dünyaya duyurdu. Barzani yönetimi, Londra’da yapılan toplantılar neticesinde, Kürdistan tahvillerinin satışı için, Goldman Sachs’ı ve Deutsche Bank’ı yetkilendirdi. Kürdistan eurobond’u yani.

*

Sekiz...
Kürdistan yönetimi, henüz devlet bile olmadığı halde, borçlanma senetleri için ne teminat gösterebilir? Elbette petrol... Peki, bu petrolün güvenli şekilde Akdeniz’e ulaşması için, ne yapılması gerekiyor? ABD dışişleri bakanı izah etti. “Suriye’nin kuzeyini güvenli hale getirmek için Türkiye’yle ortak operasyona giriyoruz” dedi.

*

Dokuz...
“Türk diye bir ırk yoktur” diyen kişi, AKP milletvekili oluyorsa, AKP genel başkan yardımcısı oluyorsa... “Türk yoktur” diyen kişiyi, hem milletvekili, hem genel başkan yardımcısı yapan parti, yüzde 49 oy alıyorsa... Leyla Zana niye “Türk” desin ki?

*

On...
Cümleten hayırlı Kürdistanlar dilerim. Parası olanlara, Kürdistan tahvili almalarını öneririm. Çünkü, bu kadar padişahçı, bu kadar liboş, bu kadar sorosçu, bu kadar guguk kuşuyla... Kürdistan’ın geleceği, Türkiye Cumhuriyeti’nden daha parlak görünüyor.