Zarrab davasına bakan Hakim Berman, Savcı Preet Bharara'nın "Zarrab'ın avukatları aynı zamanda dolandırdığı bankaları da temsil ediyor. Bu çıkar çatışması yaratabilir. Zarrab'ın bu çıkar çatışmasını farkında olup olmadığını tam anlamak istiyoruz" diyerek verdiği dilekçeyi kabul etti. Berman, bugün TSİ 17.30'a duruşma koydu.

Duruşmada Bharara'nın gündeme getirdiği çıkar çatışması konusu ele alınacak.

HEM ZARRAB’I, HEM BANKALARI MI TEMSİL EDİYORLAR?


Bharara’nın ortaya attığı "çıkar çatışması" konusu, Zarrab’ın kendisini savunmak üzere anlaştığı Bancroft adlı hukuk bürosunun, Kirkland & Ellis (K&E) adlı başka bir hukuk bürosu tarafından satın alınmasıyla başladı.

K&E, Alman Deutsche Bank ve Bank of America'nın da avukatlığını üstlenmiş durumda. Bharara, Zarrab hakkındaki "bankaları dolandırmak" suçlamasında, bu bankaların da mağdur sıfatıyla yer aldıklarını açıkladı. Avukatların hem sanık olan Zarrab’ı, hem de mağdur durumdaki bankaları temsil etmesinin "çıkar çatışması" olduğuna dikkat çekti. Bharara, Hakim’den istediği Zarrab’la toplantıda da, sanığın bu çıkar çatışmasını "iyi anlayıp anlamadığını" belirleme amacını taşıdığını vurguladı. Eğer o toplantıdan sonra da Zarrab aynı avukatlarla devam etmek isterse, ilerde bu konuda itiraz etme şansını kaybedecek.