Erdoğan, terörle mücadeleden bahsederken, "Kilis'ten Kırıkhan'a doğru uzanan bölgeden ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için gerekirse orayı da terör örgütlerinden temizlemeyi gündemimize alıyoruz" dedi.

Türkiye'nin güney sınırında, Kilis'ten Kırıkhan'a uzanan bölgenin Suriye tarafını, Ankara'nın terör örgütü PKK'nın devamı olarak ilan ettiği YPG-PYD kontrol ediyor.

FIRAT KALKANI OPERASYONU, YPG-PYD KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERİN TAM ORTASINDA


Türkiye'nin halen Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonu PYD-YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrol ettiği iki bölgenin, Afrin ile Kobani'nin tam ortasındaki alanda icra ediliyor.

Fırat Kalkanı ile Türkiye'nin güney sınırını Cerablus-Mare hattında kontrol altına alan TSK, YPG-PYD'nin de Kobani ile Afrin arasında bir koridor kurulmasının önüne geçmeye çalışıyor.

YPG-PYD ise, Türkiye sınırında oluşturamadığı Kobani-Afrin koridorunu, daha güney bölgeden, El Bab üzerinden kurmaya çalışıyor.

"MENBİÇ'İ DE PYD'DEN TEMİZLEMEKTE KARARLIYIZ"


Erdoğan bu çerçevede, sadece Afrin'de değil, Menbiç'de de PYD-YPG'nin üzerine gidilebileceği sinyali vererek, "Birileri ısrarla ÖSO ve Türkiye'yi El Bab'dan uzak tutmak istiyor; en kısa sürede Menbiç'i PYD'den temizlemekte kararlıyız" dedi.