Pakistan'da bu sene kadınları koruyan bir yasa hayata geçirildi. Bu yasa şiddet gören kadınlara evlerinden kaçma ve devlete sığınma hakkı veriyor. Ülkede etkisi yüksek olan İslami İdeoloji Konseyi (CII) kadınlara bu hakların verilmesine karşı çıkıyor. Hatta konsey kadınlara sığınma hakkı verilmesinin İslama karşı olduğunu savunuyor.

Washington Post'un haberine göre yasadan rahatsız olan konseye bağlı din adamları Pakistanlı meclis üyelerine 163 sayfadan oluşan bir rapor sundu. Raporda konsey tarafından verilen tavsiyeler arasında en dikkat çekici olan bölüm ise "kocaların eşlerini hafifçe dövmeye hakkı olduğunun" belirtildiği bölüm oldu.

Raporda aynı zamanda kadınların televizyonda ya da yazılı basındaki reklamlarda yer verilmemesi gerektiği, kadın hemşirelerin erkek hastalara hizmet vermesinin yasaklanması, kadının akrabaları dışında hiçbir erkeği ziyarete gitmemesi gerektiğine değiniliyor.

İnsan hakları savunucularına göre CII tarafından hazırlanan bu raporun yasalaşmasının imkanı bulunmasa da din adamlarının halkın üzerinde büyük etkisi bulunuyor.