Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, AP Başkanı Schulz, dün HPD Eşbaşkanları ve vekillerin tutuklanması üzerine Türkiye'deki gelişmeler konusunda değerlendirmelerini aktardı.

Schulz, "Türkiye-AB işbirliğinin ortak değerler ve çıkarlar temelinde daha da derinleştirilmesinden yana olduğunu, tüm Avrupa için önemli bir ortak olan Türkiye’deki gelişmelerin doğal olarak Avrupa kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini, birbirini iyi anlamanın büyük önem taşıdığını" ifade etti.

İLGİLİ HABERAP Raportörü Kati Piri: Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya alsınAP Raportörü Kati Piri: Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya alsın

Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki gelişmeler hakkında Schulz'a bilgi verdi.

Yıldırım, Avrupa’daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz önyargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanatlarda bulunduklarını, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa’da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunu büyük rahatsızlık duyduğunu da dile getirdi.

İLGİLİ HABERAvrupa'dan HDP operasyonuna tepkiAvrupa'dan HDP operasyonuna tepki

"TÜRKİYE'NİN ÜYELİK HEDEFİ DEVAM EDİYOR"


Öte yandan Yıldırım, Türkiye'nin AB üyelik hedefinin kararlılıkla devam ettiğini, Türk ve AB makamları arasındaki diyaloğun artarak sürmesinin istendiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım ve AB Başkanı Schulz önümüzdeki dönemde Türkiye-AB işbirliği ile gündemdeki diğer konuların karşılıklı üst düzey temaslarda ele alınması konusunda mutabık kaldı.