1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Eğitim sendikaları da 1 Mayıs dolayısıyla yaptıkları açıklamalarla 1 Mayıs programlarını duyurdu.

1-mayıs_eğitim_is_1
 
 
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı (AES) Cansel Güven, yayımladığı basın açıklamasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı. Güven, 1 Mayıs gibi anlamlı bir günü ortaklaşa kutlayamamalarının emek adına da, emek örgütleri adına da utanç verici olduğuna dikkat çekti. Birlik ve dayanışmayı önlemek için farklı şehirlerin farklı mekanlarına sığınarak gözlerden ırak kalmak isteyenlerin utançlarını gizleyemeyecekleri ve sorumluluktan kurtulamayacaklarını da vurguladı.

Eğitim-iş Merkez Yürütme Kurulu, iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkacaklarını vurguladı.
 
İşsizliğe, yoksulluğa, hukuksuzluğa, baskılara, emperyalizme, kapitalizme, taşeronlaştırmaya, kapitalizme karşı çıktıklarını vurgulayan Eğitim-iş açıklamasında eşit, özgür ve insanca bir yaşam için 1 Mayıs’ta alanlarda olunacağı da belirtildi.

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS), 1 Mayıs'ta Taksimde olacaklarını duyurdu.
 
Eğitim-Sen ise İstanbul Taksim’de düzenlemek istedikleri 1 Mayıs kutlamalarına dair taleplerinin İstanbul Valiliği’ne tepeden inen bir emirle reddedildiğinin altını çizerek 
Emek-Barış-Demokrasi için 1 Mayıs'ta Bakırköy'de buluşacaklarını belirtti.


TÜRK EĞİTİM SEN KIZILAY'DA PATLAMANIN OLDUĞU DURAKTA!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda, 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay’da meydana gelen patlamanın gerçekleştiği ve 34 vatandaşımızın şehit edildiği durakta saat 11.00'da toplanarak kırmızı karanfiller bırakarak şehitlerimizi anacaklarını açıkladı.

“Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir” diyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamın, 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlama imkanı vermediğini belirterek, bu nedenle Türkiye Kamu-Sen’in bu 1 Mayıs’ı, Kızılay’da 34 vatandaşımızın hayatını kaybettiği o durakta şehitlerimizi anarak geçireceğini kaydetti.