Bilim ve teknoloji alanlarında önemli çalışmalar yapan Işık Üniversitesi, dünya çapında yeni ve önemli bir adım daha attı. Işık Üniversitesi, Kore İleri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAIST) ile eğitim işbirliği anlaşması imzaladı.

şirin-tekinay

Murat AYDIN / SÖZCÜ

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında önde gelen üniversitesi olan Işık Üniversitesi, bu konuda dünya çapında yeni ve önemli bir adım daha attı. Dünyanın en önde gelen bilim ve teknoloji üniversitelerinden Kore İleri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAIST) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Işık Üniversitesi bu anlaşma ile, öğrencilerinin deneyimlerini zenginleştirecek değişim programları, araştırma projeleri gibi ortak çalışmalar yapılacak.
DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BİR ARADA
KAIST her yıl Uluslararası Küresel Araştırma Üniversiteleri Rektörleri (International Presidential Forum on Global Research University (IPFGRU) toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda Avrupa, Asya ve Amerika’nın ileri gelen araştırma üniversitelerinin rektörleri bir araya geldi. Toplantıda KAIST’ın sadece FMV Işık Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladığına dikkat çeken Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, anlaşma ile ilgili düşüncelerini SÖZCÜ'ye açıkladı. Prof. Tekinay, sözleşmede üniversiteler arasında değişim programlarının yanı sıra, ortak araştırma ve lisansüstü programlarını da etkinleştirecek maddeler bulunduğunu söyledi.
PARTNERİMİZİ DİKKATLE SEÇİYORUZ
KAIST, dünyanın en önde gelen bilim ve teknoloji üniversitelerinden biri olduğuna işaret eden Işık Üniversitesi Rektörü Şirin Tekinay, “KAIST'IN hem prestij, hem de ürettiği bilgi ve teknoloji değeri açısından gıpta edilecek bir kurum. Üniversitemizin dünya sıralamasında ilerlemesine çalışırken iş birliği yaptığımız kurumları dikkatle seçiyoruz. Öğrencilerimizin deneyimlerini zenginleştirecek değişim programlarıyla, ortak projelerle, yüksek lisans programlarıyla son derece iyi bir gelişme” diye konuştu.
Rektör Tekinay, düzenlenen forumda KAIST ile daha önce işbirliği anlaşması imzalamış Avrupa’dan Amerika’ya ve Asya’ya dünya üniversitelerinin rektörleri ile fikir alışverişi fırsatı bulduğunu da vurguladı."