MEF’li minikler satranç oynayarak İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi’ne kanserli akranlarının tedavisinde kullanılacak cihaz bağışlıyor. Öğrenci ve velilerin desteği ile bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen “MEF Dayanışma Günü” çocuklara paylaşımın önemini anlatmak amacıyla yapılıyor. Bu yılki amacıyla tüm katılımcılarını heyecanlandıran bu özel proje ise 2 gün boyunca yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. Ortalama 45 bin TL gelirle sonlanan proje kanserli çocuklara umut olacak.

mef_onkoloji_1

MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsünde gerçekleşen birçok etkinlikten elde edilen gelirle İstanbul Cerrahpaşa Tıp
Fakültesi Çocuk Onkoloji servisine kanserli çocukların tedavisinde kullanılacak cihaz alınacak. 20’ye yakın firma, vakıf ve dernek standları, öğrenci ve velilerin yiyecek-içecek, giyim, aksesuar ve hobi standları okul bahçesinde yardımsever ailelerle buluştu. Ünlü Oyuncu Ceyda Düvenci, 'Meli Melek Ajanda'sı imza günüyle velilerle bir araya geldi, anneliği hakkında merak edilenleri paylaştı. Mad Science kuruluşunun bilim gösteri ve eğlence istasyonlarıyla çocuklar da keyifli vakit geçirdiler.

mef_onkoloji_3

MEF, SATRANÇ TURNUVASINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPTI!

Sosyal sorumluluk projesi MEF Dayanışma Günü bu yıl ilk defa bir satranç turnuvasına da ev sahipliği yaptı. Problem çözme becerileri gelişmiş, planlı hareket eden minikler MEF Dayanışma Günü ve Satranç Turnuvası’nda buluştu. MEF Okulları bu organizasyonla İstanbul genelindeki okullardan 47 takım, 200 satranç sporcusu ve ailelerini de satranç turnuvası aracılığıyla yardımlaşma ve dayanışmaya desteğe davet etti. Hummel firmasının da sponsor olduğu turnuvanın ödül töreninde ise dereceye giren öğrenciler sürpriz ödüllere sahip oldular.

DAYANIŞMA GÜNLERİ İLE BİR YATILI OKUL YENİLENDİ

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen MEF Dayanışma Günlerinde elde edilen gelirle bir yatılı okulun tiyatro sahnesi yenilenmiş ve öğrencileri için akıl oyunları alınmıştı. MEF’li öğrenciler, kardeş okuldaki arkadaşlarıyla buluşarak hem yenilenen sahneyi gezmişler hem de arkadaşlarına aldıkları akıl oyunlarının kurallarını anlatarak birlikte oynamanın tadını çıkarmışlardı.