AKP’nin okulları imam hatipleştirme operasyonları ve bazı liselerde öğrencilerin yayınladığı bildirilerle ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Okulların, kullanıcısı olan vatandaşların istekleri doğrultusunda yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İmam hatibe çevrilmek istenen okullarda velilerin isyanı her geçen gün artarken, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, sozcu.com.tr’e açıklamada bulundu. Okulların, vatandaşların istekleri doğrultusunda yapılanması gerektiğini belirten Pehlivanoğlu, “Biz en yakın okulun en iyi okul olduğuna, ama sosyal devletin eğitime verdiği önemle, okulların arasındaki uçurumun, öğrenciler arasındaki uçurumun kalkması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla eğer bir okul mahallenin okuluysa, mahallelinin istekleri doğrultusunda bu okulların yapılandırılmasının daha doğru olması gerekir” dedi.

MAHALLE OKULLARI OLMALI


Türk Eğitim Derneği’nin eğitim yapılanmasıyla ilgili yaptığı raporlamalarda, okulların mahalle okulu olması yönünde bir sonuç çıktığına dikkat çeken Pehlivanoğlu, “İmam hatipler şu anda tanım olarak bir meslek okuludur. Biz düz liseye gitmek isteyen vatandaşlarımızın bu arzularının karşılanmasının devletin bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“LİSELERDE OLANLAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ”


Son günlerde lise öğrencilerinin yayınladığı bildirilerle ilgili görüşlerini de açıklayan TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, “Bu, öğrencilerin demokratik sınırlar ve ahlak sınırları içinde kalarak görüşlerini aktarma yöntemlerinden birisidir. Bunun liselerde olması düşündürücüdür” dedi.

“ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ”


Bu bildirilerin, öğrencilerin okullardaki değişikliklerle ilgili bazı endişeleri olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Pehlivanoğlu, “Bunun liselerde organize bir reaksiyonel yapı olduğuna inanmıyorum. Bu öğrencilerin bazı sorunlarını ortaya koymalarının bir yöntemi. Demokrasinin en güzel yanlarından bir tanesi, tepkilerinizi, aşırıya kaçmadan, üslubuna ve diline dikkat ederek, iletebilmek, eleştirebilmektir. Bu, demokratik bir ülkede yaşamanın en doğal haklarından biridir” diye konuştu.