Hesapkurdu'nda yer alan bilgilere göre, 27.09.2016 tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredileri için, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere, yeniden yapılandırma gerçekleştirilebilecek. Ancak yeniden yapılandırma kapsamında borçluya ek kredi kullandırılması durumunda, ek tutarın vadesi 48 ayı geçemeyecek.

KART BOÇLARINA 72 AY VADELİ YAPILANDIRMA


Kredi kartı sahiplerinin talep etmesi durumda, borçları 72 aya varan vadeler ile yapılandırma gerçekleştirilebilecek. Yapılandırılan borçların taksitleri ise ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Yani borcunu yapılandıran borçlu, en az kredi kartı asgari ödeme tutarı ile yapılandırma bedelini her ay ödemek zorunda olacak.

KONUT KREDİSİNDE PEŞİNAT ORANI YÜZDE 20’YE DÜŞTÜ


Tüketicilere, konut almak amacı ile kullandırılacak krediler ile konut teminatlı kredilerde, konutun gayrimenkul değerleme uzmanı (konut eksperi) tarafından belirlenen değerinin, yüzde 75’ine kadar olan kredi kullanma oranı, yüzde 80’nine çıkartıldı. Bu sayede konut kredisi kullanacak olan kişilerin ödemek zorunda olduğu peşinat tutarı, yüzde 20’ye düşmüş oldu.

İHTİYAÇ KREDİLERİNDE VADE 48 AYA ÇIKARTILDI


Eğitim ve öğrenim kredileri hariç, tüketici kredilerinin vadesi 36 aydan, 48 aya çıkarıldı. Eğitim ve öğrenim kredilerin ise konut ipotek verilmesi durumunda, 120 ay vade ile kredi kullanma şansı bankanın kendi insiyatifine kalmaya devam edecek.

KREDİ KARTI NAKİT ÇEKİM TAKSİT SAYISI 12 AYA YÜKSELTİLDİ


Kredi kartlarında en fazla 9 ay olan nakit çekim taksit sayısı, 12 aya yükseltildi. Ayrıca tüm mal ve hizmet alımları da dâhil olmak üzere, kredi kartı taksit sayısı 12 ay ile sınırlandırıldı.

KUYUMCULUĞA 4 AY, ELEKTRONİK EŞYALARA 6 AY, SAĞLIK HİZMETLERİNE 9 AY TAKSİT


Kredi kartları ile kuyumculuk harcamalarında 4 ay, elektronik eşya ve bilgisayarda 6 ay, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık hizmetleri ile vergi ödemelerinde 9 ay taksit uygulanabilecek.

CEP TELEFONU, AKARYAKIT VE GIDA HARCAMALARINA TAKSİT YAPILMAYACAK


Kredi kartlarıyla yapılan telekomünikasyon, yurt dışında yapılan harcamalar, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, hediye kartı vb. şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında, taksit uygulaması yapılamayacak.