Zincirlikuyu'da metrekaresi 100 bin liradan satılan mezar yerleri ülkenin en lüks semtlerindeki arazi fiyatlarını solladı. Hal böyle olunca mezarlıklar gayrimenkul şirketlerinin gözdesi oldu. Resmi satış rakamları o kadar yüksek olmasa da internette satışa sunulan kabristan arazileri 500 bin liradan başlayıp 1 milyon 500 bin liraya kadar ulaşıyor.


HABER: Turgut ERAT / KAMERA: Çağatay GÜRÜCÜ

ÜNLÜ AİLELERİN KABRİSTANLARININ YAKINI İKİ KAT PAHALI


Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bir başka dikkat çeken ayrıntı ise fiyatların mezarlık genelini kapsamaması. Türkiye'nin sayılı ailelerinin yakınındaki mezar yerleri ve ünlü sanatçıların bulunduğu bölümler diğer mezar yerlerine göre 2-3 kat daha pahalı.

REZİDANS FİYATINA MEZAR YERİ


İnternetteki ilan sitelerinde yer alan bir mezarlık ilanında satışa çıkarılan kabristan yarım milyon lira. 5 metrekare olan mezar yerinin her bir metrekare fiyatı 100 bin lira. Yine bir başka ilanda bu kez 12 metrekarelik bir aile kabristanı satılığa çıkarılmış. Fiyatı ise 720 bin lira. Bu durumda aile kabristanın metrekare ücreti 60 bin liraya geliyor.

BEYOĞLU, BAĞDAT CADDESİ VE ETİLER'İN METREKARE FİYATI


İstanbul’da metrekare birim fiyatı en yüksek semt Beyoğlu... Eğlence hayatı için akla ilk gelen yerlerden biri olan Asmalımescid’te metrekare birim fiyatı ortalama 10 ile 15 bin lira arasında. Levent, Bebek, Etiler, Bağdat Caddesi gibi şehrin lüks semtlerinde ise metrekare fiyatı 2 bin liradan başlayıp 11 bin liraya kadar ulaşıyor.