Birçok kişi bedelli askerlik konusunda çıkacak her habere kulak kesilmiş durumda. Bedelli askerlik ne zaman gelecek? Bedelli askerlik gelecek mi sorusuyla yatıp kalkan binlerce kişi Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın açıklamasıyla hayal kırıklığına uğradı. İşte bedelli askerlik hakkında ayrıntılar...


BEDELLİ ASKERLİK GELECEK Mİ?


CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak bedelli askerlikle ilgili konuştu. Çelik’in, ‘Bedelli askerlik çıkacak mı?’ sorusuna Türkiye’nin terörle mücadelede yoğun bir dönem geçirdiğini söylerek, ‘Şu an bedelli askerlik gündemde değil’ diye yanıt verdi.

AĞUSTOS AYINDA FİKRİ IŞIK'DA BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA KONUŞMUŞTU

Savunma Bakanı Fikri Işık Habertürk'te canlı yayında soruları yanıtladı. Vatandaşlardan gelen ”Bedelli askerlik gündeminizde var mı” sorusuna Işık, ”Bedelli askerlik gündemimizde yok” diye başladı ve şunları söyledi: “Şimdi bedelli çıkaralım, 6 ay sonra bedelli çıkaralım bu doğru bir yaklaşım değil. En temel yaklaşımımız şu olmalı: Yeni Savunma Reform konsepti hayata geçirildiğinde Türkiye'nin askeri ihtiyacı ve asker niteliği belli olacak. Buna yönelik bütün ihtiyaçlar tespit edildikten sonra Savunma Reform Konsepti hayata geçirildikten sonra ‘Türkiye'nin 500 bin değil de 400 bin askerle savunmasını ikame edebilir’ denirse bu konu tabii ki yeniden gündeme gelebilir” dedi.