DGS sonuçları sonunda açıklandı. 21 Ağustos'ta ÖSYM tarafından yapılan 2016 DGS sınavı sonuçları, uzun bir bekleyişten sonra dün gece yarısı yayınlandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile bayram sonrasına ertelenen fakat bir türlü açıklanamayan DGS sonuçları merakla bekleniyordu. DGS sonuçlarını sorgulamak ve sonucu öğrenmek için aşağıdaki linke tıklamanız ve T.C. kimlik numarası veya YU numarası ile şifresinizi girmeniz yeterlidir.

2016 DGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavına bu sene 363 bin 94 öğrenci başvurdu. Fakat altmış sorunun sorulduğu Sayısal ve Sözel olarak iki testin uygulandığı Dikey Geçiş Sınavı'na 36 bin 201 öğrenci başvurduğu halde girmedi. Bunun dışında 187 adayın da sınavı geçersiz sayıldı. 2016 DGS sınavında puanı hesaplanan öğrencilerin dağılımı şöyle oldu; sayısaldan 152 bin 693 kişi, sözelden 74 bin 219 kişi ve eşit ağırlıktan 326 bin 661 kişi.

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?


DGS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler için sıra tercihlerde. Bunun yapılabilmesi için de DGS puanın hesaplanması gerekiyor. DGS puanı, ÖSYM tarafından açıklamaya göre şöyle hesaplanır; adayların DGS sınavında alınan sözel ve sayısal puanları ile ön lisans başarı puanları kullanılarak yapılır. ÖBP'yi belirleyen katsayılar aşağıdaki gibidir.

DGS Puanı Nasıl Hesaplanır.

DGS TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?


DGS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler, puanlarına ve branşlarına göre tercihlerini yapacaklar. ÖSYM tarafından bidirilerecek DGS tercih zamanında öğrenciler, tercih kılavuzuna göre seçimlerini yapacaklar. ÖSYM, şu ana kadar DGS tercih zamanına dair açıklama yapmadı. Pazartesi günü kılavuz ile birlikte açıklama yapabilir.