Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Adana'da yaptığı konuşmada, AKP hükümeti ile HDP'nin 28 Şubat 2015'te birlikte açıkladıkları Dolmabahçe mutabakatı konusunda, "ne mutabakatı? Böyle bir mutabakat yok" dedi. Oysa Erdoğan, Dolmabahçe mutabakatının açıklandığı gün mutabakat konusunda "bu, hasretle beklediğimi bir çağrıdır" açıklaması yapmıştı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, birbiriyle taban tabana zıt iki açıklaması;



28 Şubat 2015- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, HDP'lilerle birlikte Dolmabahçe Sarayı'nda açıkladıkları 10 maddelik mutabakatın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaptı. Erdoğan, 28 Şubat 2015'teki Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Atatürk havalimanında yaptığı açıklamada, "bu, hasretle beklediğimiz bir çağrıdır" dedi. Erdoğan, bildirinin kamuoyuna açıklandığı gün aynen şöyle konuştu; "Tabii silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklenti idi. Bu demokratik açılım süreci ile başlayan bir çağrıdır. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlayan bir şimdi de çözüm süreci ile devam eden ve bunu artık noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır.”

FOTO:DHA - Erdoğan Dolmabahçe mutabakatı için o tarihlerde "Umarım uygulanır" demişti.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI İÇİN "UMARIM UYGULANIR" DİLEĞİNİ DE İLETMİŞ...


Erdoğan, aynı açıklamasında Dolmabahçe mutabakatı için "umarım uygulanır" dileğini de iletti. Cumhurbaşkanı, şöyle dedi: “Tabii çağrılar güzeldir ama asıl olan uygulamadır. Acaba bu uygulama şu seçim öncesinde veya seçimlerde araziye ne kadar yansıyacaktır. Bundan önce Mart seçiminde maalesef yansımadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Biliyorsunuz aynı şekilde devam etti. Temenni ediyorum ki bu açıklamaların ardından durulur ve bununla ilgili gerekli adımlar da atıldır.”

ADANA'DA DÜN "BÖYLE BİR MUTABAKAT YOK" DEDİ


24 NİSAN 2016- Erdoğan, dün ise Adana'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün terör örgütlerin sırtını sıvazlayanlar aynı kuyuya kendileri düşecekler. Dün biri çıkmış Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Böyle bir mutabakat yok. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir" dedi.