Son iki gündür İstanbul'u kilitleyen ve dün gece saatlerinde sona eren kar yağışı bugün öğle saatlerinde yeniden başladı. Kar yağışı özellikle kentin yüksek bölgelerinde etkili oluyor.

BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPANDI


İstanbul Boğazı, yoğun tipi nedeniyle saat 12.58'de  çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

YAĞMUR BEKLENİYOR


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte akşam saatlerinde yağmur beklendiğini açıkladı. Belediye, kar ve yağmur yağışlarının barajlardaki suyu yüzde 15 civarında artırmasını bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerini hatırlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alan kar yağışının akşam saatlerinde şehri terk edeceği bilgisini verdi. Akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur geçişleri olacağının tahmin edildiğini belirtti. Pazar sabahına kadar ise don ve buzlanma beklendiğini açıkladı.

FOTO:DHA Bölgede birçok köy yolu kar yüzünden kapandı

GÜNEYDOĞU DA KARA TESLİM


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkili olan kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. İlçenin birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, elektrik direklerinin fırtınada hasar görmesi nedeniyle bazı köy ve mezralara elektrik verilemiyor.

FOTO:DHA Şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı

HALI SAHA ÇÖKTÜ!


Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nde faaliyet gösteren Sabir Erk isimli vatandaşa ait halı saha yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle çöktü. Halı sahada maç yapan ve olaydan 10 dakika önce halı sahadan ayrılan vatandaşlar ve halı saha yetkilileri ise şans eseri kurtuldu. Olayı anlatan işletme sahibi Sabir Erk "Son maç oynanıyordu. Maçın bitmesiyle sporcu arkadaşlarla beraber evimize gittik. Aradan 10 dakika geçmeden yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı halı sahamız çöktü. Ekmek teknemiz kar altında kaldı. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Zararımız büyük. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.