İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'nda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi.


FOTO:DHA- İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda canlı bombayla birlikte 5 kişi yaşamını yitirdi.

SAVAŞ Y. DEĞİL


Hain saldırı sonrası emniyet güçleri alarma geçmiş, parçalanan canlı bomba cesedinden alınan örnekler üzerinde yapılan ilk incelemenin ardından teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaşılmıştı.

Canlı bombanın 1992 Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk olduğu açıklandı.

BABASI VE KARDEŞİ DE GÖZALTINA ALINDI


Öte yandan DNA eşleştirmesi sonucu dünkü Taksim saldırısının faili olduğu belirtilen canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te gözaltına alındı. Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk'le ilgili araştırma yapan polis, IŞİD terör örgütüne katıldığını saptadı. 'Canlı bomba' Mehmet Öztürk, IŞİD üyeliğinden arananlar listesindeydi. Gözaltında olan canlı bombanın babası ile kardeşinin sorgulaması devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan baba Nahsen Öztürk ve oğlunun, polislere 'canlı bomba' olarak kendisini patlatan Mehmet Öztürk'ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul'a gittiğini ve o günden sonra çok az görüştüklerini söylediği öğrenildi.