İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında FETÖ’nün Çağlayan ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’ndeki yapılanmalarına yönelik operasyon düzenledi. FETÖ’ye bilgi aktardıkları, gözaltına alınacak örgüt üyelerinin isimlerini önceden bildirdikleri ve çalınan sınav sorularıyla göreve getirildikleri iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen baskınlarda 234 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 174 şüpheli hakkında, adli kontrol uygulandı. Şüphelilerin yurtdışına çıkışları ise yasaklandı. Yakalanan şüphelilerden 44’ü örgütün adliye yapılanmasında yer aldıkları için 13 kişi ise farklı suçlardan tutuklandı.

CEZAEVİNDE İTİRAF


Hakkında tutuklama kararı verilen FETÖ'cü kadın katiplerden biri emniyet ve savcılıkta  susma hakkını kullanırken, cezaevinde itirafçı olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine şüphelinin bilgilerine başvuruldu. İtirafçı kadının verdiği bilgilerle, FETÖ’nün Çağlayan Adliyesi'nden sorumlu, "abla" olarak tabir edilen, örgüt üyesinin ismine ulaşıldı. Polisin yaptığı araştırmalarda itirafçının verdiği bilgiler doğrulanınca, FETÖ ablası Zeynep K. 6 Ekim’de gözaltına alındı.

EN ÜSTTEKİ 'ABLA'


İkinci üniversite okuyan ve Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olan, Zeynep K.’nın, Çağlayan adliyesindeki üst düzey “kadın katip” sorumlusu olduğu belirlendi. Örgütün kadınlara verdiği en üst makamda olan, Zeynep K.'nın alt kadrosunda, 5 örgüt ablasının bulunduğu tespit edildi. Her bir örgüt ablasının 10’ar kişilik 2 FETÖ evinden sorumlu olduğu belirlendi. FETÖ’cü 100 kadın katibin sorumlusu olduğu öne sürülen Zeynep K.’nın örgüt içinde “imam” ve “abi” olarak tanımlanan; hiyerarşide kadınlardan üstte olan kişilerden talimat aldığı ortaya çıktı. Zeynep K.’nın örgüt abilerinin talimatını 5 abla aracılığıyla alt kadroya ilettiği tespit edildi.

KIRMIZI BYLOCKLU


Polisin araştırmalarında, Zeynep K.’nın uzın süre FETÖ'ye ait bir yurtta müdürlük yaptığı belirlendi. Aralarda, Zeynep K.'nın eşinin da byLock listesinde yer aldığı belirlendi. Savcılık ayrıca, bylock'u en yoğun kullananlar arasında olduğu için şüphelinin "kırmızı renkli kullanıcı" olark tespit edildiğini belirtti. Zeynep K.’nın Yıldız Teknik Üniversitesi’nde elektrik bölümünde eğitim görevlisi olan kocası Doç. Arif K. da gözaltına alındı. Arif K.'nın 5 yıl önce TUBİTAK programıyla Amerika'ya gönderildiği, eşinin de kocasına eşlik ettiği belirlendi.

KOD ADI 'RANA'


Emniyette ifadesi alınan Zeynep K.’nın örgütle ilgisi olmadığını söylediği öğrenildi. Üzerinde bulunan 1 dolarla ilgili susma hakkını kullanan Zeynep K.'nın çantasında bulunan cep telefonunun da kendisine ait olmadığını söylediği ortaya çıktı. Zeynep K.'nın telefonu incelemek üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Polisin üst düzey FETÖ üyesi olduğunu belirlediği Zeynep K.'nın, örgüt içerisinde 'Rana' kod adını kullandığı ve katiplerce bu isimle tanındığı öğrenildi.

Çift emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zeynep K., tutuklanırken, kocası adli kontrol hükmü uydulanarak serbest bırakıldı.