Feci kaza, 10 Ağustos gecesi saat 02.00 sıralarında İzmir'in Konak ilçesinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda meydana geldi. İlçeden Balçova yönüne giden sürücüsü henüz tespit edilemeyen 06 DM 4333 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer ve Ecem Haliloğlu’na çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre savrulan ve ağır yararlanan Yurdaer ve Haliloğlu’na ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Yurdaer’i Dokuz Eylül Üniversitesi, Haliloğlu’nu ise Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Teyze-yeğen oldukları öğrenilen talihsiz kadınlar hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Feci kazada yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu’nun 10 gün sonrasındaki düğünü için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Polis, kazadan sonra kaçan otomobil sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Ancak sürücü hâlâ bulunamadı.

Kazada düğün hazırlıkları yapan Ecem Haliloğlu ile Lütfiye Yurdaer yaşamını yitirdi. Kazada düğün hazırlıkları yapan Ecem Haliloğlu ile Lütfiye Yurdaer yaşamını yitirdi.

KAMPANYA BAŞLATILDI


Kazada yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu'nun yakınlari ise sosyal medyada sürücünün bulunabilmesi için kampanya başlattı. Ekşi Sözlük'te 10 Ağustos 2016 İzmir Konak trafik kazası başlığıyla başlatılan kampanyaya büyük destek geldi.

Haliloğlu'nun kardeşi olduğunu söyleyen kullanıcı, sözlüğe "Tramway çalışmaları nedeniyle aydınlatmaları çalışmayan sahil yolunda ışıklardan karşıdan karşıya geçen kardeşim Ecem Haliloğlu ve teyzem Lütfiye Yurdaer'e kaldırıma bir adım kala annem ve diğer teyzemin gözleri önünde nereden geldiği anlaşılmayacak hızda gelen 06 DM 4333 plakalı beyaz bir BMW çarpmıştır. Saniyeler içinde kapıyı açıp arabayı da bırakıp kaçan sürücü henüz bulunamamıştır. Bir motosiklet sürücüsünün kask kamerası ile tesadüfen çektiği ve youtube'a koyduğu olay sonrası videoya erişebildik. O saatte oralarda olan, balkonundan olayı gören tüm görgü tanıklarının bizimle iletişime geçmesini diliyoruz. 10 gün sonra düğününü yapacağımız kardeşimi ve teyzemizi telli duvaklı uğurladık. Acımız çok büyük. Katilin bulunmasında etkili olabilecek tüm bilgileri hukukla paylaşmamız adına bize bildirmeniz ve katilin asla teselli olamayacak olsak da cezasını çekmesi dileklerimizle... Allah tüm ailemize, tüm sevenlerimize sabırlar versin. güzelciklerimi benden alan katile beddualarım hiç durmayacak" diye yazdı.
Kullanıcı; olay sonrası çekilen görüntüleri de paylaşarak konuyla ilgili bilgilerin hatarici@gmail.com adresine gönderilmesini istedi.