Dinci IŞİD terör örgütü tarafından Kilis’e roketli saldırılar devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri önlem üzerine önlem alıyor. Bu kapsamda, Suriye topraklarından alınan istihbaratlar değerlendirilip örgüte önemli darbeler indirilmesi sağlanıyor. Koalisyon güçlerinden çok Türkiye’nin bu mücadeleyi samimiyetle yürüttüğün belirten terör uzmanları, son olarak Suriye’nin Azez ilçesine bağlı Dabık kasabasında örgütün patlayıcı üretim merkezi, Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiği koordinatlara ABD’ye ait silahlı insansız hava araçlarıyla saldırıldı ve örgütün binası havaya uçuruldu.
 
Saygı ÖZTÜRK / ANKARA
 
SÖZCÜ’ye bilgi veren askeri kaynaklar, Halep’in Azez kasabasına bağlı Dabık kasabasında IŞİD’in yalnız bomba imalatının değil, aynı zamanda bombalı araçların da patlatılmaya hazır hale getirildiğini belirttiler. Uzun süredir Genelkurmay Başkanlığı’nın takibi altında bulunan Dabık’ta, önemli bir üretim merkezinin koordinatları belirlendi. Koalisyon çerçevesinde, durum ABD makamlarına bildirildi. Gönderilen silahlı İHA, binayı ilk atışı yaptı. Ancak ilk atıştan tem sonuç alınmayınca ikinci kez havalanan İHA, bu kez patlayıcı dolu binayı havaya uçurdu. Kapı önünde bulunan iki terörist de öldürüldü.

TÜRKİYE HAKLI ÇIKTI

Askeri kaynaklar, Türkiye’nin IŞİD’e karşı verdiği mücadelenin koalisyon güçleri tarafından gösterilmediğini ve ülkelerin bu mücadelede samimi olmadıklarını belirttiler. Son operasyonun da Türkiye’nin patlayıcı üretim yerini koalisyon bildirmesi ve operasyonda ısrarcı olmasından sonra havaya uçurulduğunu, patlamanın gücünün de Türkiye’nin aldığı bilgilerin doğruluğunu ortaya koyduğunu kaydettiler.