Milli Piyango'nun son çekilişinde, büyük bir sürpriz yaşandı.  29 Mart çekilişinde trilyonda bir ihtimal gerçekleşti. 100991 numaralı bilete, aynı çekilişte iki ikramiye birden isabet etti. Biletin sahibine hem 20 bin TL, hem de 200 TL ikramiye çıktı. Kürelerin içinde dönen topların oluşturduğu 6 haneli sayı, iki kez yanyana geldi ve iki ayrı ikramiye aynı bilete çıktı.

Deniz AYHAN / ANKARA

100991 numaralı bilete, hem 20 bin TL, hem de 200 TL ikramiye isabet etti.


Milli Piyango İdaresi (MPİ) yetkilileri ilk kez karşılaşılan bu durumun, “40 yılda bir” yaşanacak bir durum olduğunu, daha önce 6 rakama birden iki ayrı ikramiye isabet etmediğini açıkladılar.

PROFESÖR DE ŞAŞIRDI: TRİLYONDA BİR


Milli Piyango, Sayısal ve Süper Loto çekilişleriyle ilgili çok sayıda araştırma yapan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok da SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, altı rakamlı bir bilete, aynı çekilişte iki ikramiyenin birden isabet etmesinin, trilyonda bir olasılık olduğunu söyledi.

MPİ yetkilileri, aynı bilete iki ayrı ikramiye isabet etmesi durumunda, talihliye en yüksek ikramiyeyi ödüyor. 100991 numaralı biletin talihlisi de 20 bin TL'lik ikramiyeyi alacak.