ŞEHİT OLAN JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ YUNUS EMRE'NİN BABASI İSMAİL EMRE, ACI HABERİ ALINCA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI.


Eruh'a bağlı Akmeşe Köyü kırsal kesiminde bir süre önce başlatılan operasyon kapsamında, bu sabah PKK'lı teröristlerle sıcak temasta, Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre şehit oldu. Yunus Emre'nin acı haberi Isparta merkez Binbirevler Mahallesi'nde oturan anne ve babasına verildi.



İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen acı haber sonrası anne Emine Emre ile baba İsmail Emre fenalaştı. Büyük üzüntü yaşayan anne ve babayı yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı.

İLK GÖREVİNE BAŞLAYALI 18 GÜN OLAN ŞEHİDİN 1 AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI


YUNUS EMRE


20 Temmuz'da göreve başlayan şehit Yunus Emre'nin nişanlı olduğu ve 1 ay sonra düğün yapacağı belirtildi. Eruh İlçesi'ne bağlı Akmeşe Köyü kırsalında, arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine PKK'lılar tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre'nin cenazesi, bugün Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Isparta'ya uğurlandı.

MEMLEKETİNE UĞURLAMAYA KALABALIK BİR VATANDAŞ TOPLULUĞU KATILDI


RESIMID_2308268 TÖRENDE TABUTUNA SARILARAK AĞLAYAN SİLAH ARKADAŞLARI HERKESİ DUYGULANDIRDI.


Törene il yöneticileri, milletvekilleri, askerler ve şehidin yakınlarıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehidin özgeçmişi okundu. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren'in yaptığı konuşmanın ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas dua etti.



Törenin ardından, şehit Uzman Çavuş Yunus Emre'nin cenazesi dualarla memleketi Isparta'ya gönderildi. DHA