Çarşamba günü 93 yaşında yaşamını yitiren eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, bugün çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılacağı törenle Kudüs’te toprağa veriliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ev sahipliği yapacağı cenazeye Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ABD Başkanı Barack Obama, ABD eski Başkanı Bill Clinton, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Başbakanı Angela Merkel, Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vējonis, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Başbakanı Mark Rutte, İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Schneider Ammann, İngiltere Başbakanı Therea May, Galler Prensi Charles, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun katılacağı öğrenildi.

FOTO:DHA/ARşiv - Cenaze töreninde Türkiye'yi Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek. FOTO:DHA/Arşiv - Cenaze töreninde Türkiye'yi Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek.

SİNİRLİOĞLU GİDECEK


Türkiye’yi ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu’nun temsil edeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERŞimon Peres hakkında çok ama çok sert bir yazıŞimon Peres hakkında çok ama çok sert bir yazı

MAHMUT ABBAS DA KATILIYOR


Şimon Peres’in Cenaze törenine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılacağını açıklaması ise sürpriz olarak karşılandı. Abbas, Peres’in ölümünün ardından bir taziye mesajı yayınlamış ve Peres’in Ortadoğu barışına katkılarını övmüştü. Şimon Peres, İsrail Dışişleri Bakanı olduğu dönemde 1993 tarihli Oslo Barış Anlaşması’nı İsrail adına imzalamış ve 1 yıl sonra Nobel Barış Ödülü almıştı.