Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. İHA'nın geçtiği bilgiye göre patlamada, bir kişi öldü, 50'nin üzerinde kişi yaralandı.Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin İstanbul'da bir açıklama yaptı. Yıldırım, "İki polis bir teknisyen beş sivil olmak üzere sekiz şehidimiz var, saldırıda bir terörist ölü ele geçirildi" dedi. Yıldırım, patlamada 100'den fazla vatandaşın yaralandığını açıkladı. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının ardından hain saldırıdan bir acı haber daha geldi. Bombalı saldırıdan yaralı halde kurtulan bir vatandaşımız daha tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Böylelikle hain saldırıda şehit sayısı dokuza yükseldi. Yaralılardan 93 kişinin de yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildiği belirtildi.

FOTO:İHA FOTO:İHA




DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

04.11.2016 Cuma günü saat 07.53’te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Olay, Diyarbakır'ın merkez dört ilçesinden biri olan Bağlar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından Emek Caddesi'nde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Şiddetli patlamanın yaşandığı bölgede bombalı saldırının ardından teröristler tarafından emniyet binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 6-7 dakika süren çatışma teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi. Çatışmanın ardından şiddetli patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulans ve vatandaşların araçlarıyla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan 93'ü yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların çoğunluğunun iş yerlerine ve okullarına gitmek üzere bölgede yürüyen ya da araç bekleyen vatandaşlar olduğu tahmin ediliyor. Patlamada emniyet binası büyük hasar görürken, binanın yaklaşık 600 metre çevresindeki binalarda da hasar oluştu.

İLGİLİ HABERDiyarbakır'da meydana gelen patlamadan görüntülerDiyarbakır'da meydana gelen patlamadan görüntüler


cocuk-1

İLGİLİ HABERFacebook, Twitter ve Youtube girmek için DNS değiştirme ve VPN programıFacebook, Twitter ve Youtube girmek için DNS değiştirme ve VPN programı