8. sınıf öğrencilerinin kader sınavı TEOG için geri sayım başladı. TEOG sınavı ne zaman yapılacak sorusu da hem veliler hem de öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki TEOG sınavı ne zaman gerçekleşecek, TEOG'a hazırlanırken yapılması gerekenler neler? İşte TEOG ayrıntıları...


TEOG NE ZAMAN?


TEOG sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. TEOG 2016-2017’nin birinci dönem mazeret sınavları ise, 17-18 Aralık tarihinde yapılacak. İlk dönemde gerçekleşecek olan sınavın tarihleri bunlar iken, ikinci dönemde ise 26 ve 27 Nisan 2017’de mazeret sınavları da 20 ve 21 Mayıs 2017’de yapılacak.


TEOG GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?


Milli Eğitim Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre , TEOG sınavının olduğu 2 gün 5, 6 ve 7. sınıflar için tatil olacak.


TEOG SINAV ÖNERİLERİ


TEOG sınavı yaklaşırken, Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz sınav öncesi önerilerini sıraladı. Yılmaz; “Hazırlık sürecini sağlıklı geçiren ve akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrenci mutlaka başarır'' dedi.

TÜRKÇE ZORLAYACAK

TEOG birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İkinci gün Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavı yapılacak. Birinci TEOG'da öğrencilerin en çok Türkçe'den zorlanabileceğinin altını çizen Hatice Yılmaz şöyle konuştu: Türkçe başarısı için; öncelikle okuma, anlama, yorumlama ve okuduklarından çıkarım yapabilme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Aynı şekilde matematik her yıl eski bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklenerek öğrenilen bir derstir. Öğrencinin 8. sınıf matematik konularını anlayıp kavrayabilmesi 5.,6. ve 7. sınıf bilgilerinin de eksiksiz olmasını gerektirir. Türkçe ve Matematik derslerinde başarılı olan öğrencilerin tüm derslerde başarılı olma ihtimali oldukça yüksektir.

ÖĞRENCİLER NELER YAPMALI ?

İşte Yılmaz'ın sınava 1 ay kala öğrencilere önerileri: Öğrencilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilgili sayfasından sorumlu oldukları ünite, konu ve kazanımları gösterir tabloları inceleyip sınava bu kazanımları bilerek çalışmaları gerekiyor.
İkinci olarak çalışmaya başladıkları her konu ile ilgili fark ettikleri bilgi eksiklerini tamamlama alışkanlığı edinmeleri gerekiyor. Matematiksel işlem gerektirmeyen dersleri daha etkin öğrenmek için ertesi gün şlenecek konuyu en az iki defa okuyarak derse girmiş olmaları, dersi dikkatle dinlemeli, anlamadıklarını sormaları ve öğretmenin önemle üzerinde durduğu bölümleri işaretleyerek tekrarını yapmaları ve dikkatle çalışmaları gerekiyor. Sayısal işlem gerektiren derslerde başarı için derse katılmak, sınıfta çözülen tüm soruların çözümünü deftere kaydetmek ve işlemleri yapmaya özel önem vermek gerekiyor. Öğrenilen bilgileri geliştirmek için farklı kaynaklardan soru çözmek sınava hazırlanmanın olmazsa olmazlarıdır. Öğrencilerin, sınavlara hazırlanırken en çok yaptıkları hata ise testlerde yanlış çözdükleri soruların doğrusunu öğrenmek için çaba harcamamalarıdır. Oysa başarı yaptığımız yanlışları doğruya çevirmektir.