Mardin’in Midyat İlçesi’nde PKK’lı hainlerin Anıtlı Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan karakol komutan yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım (31) ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru son yolculuklarına uğurlandı. Dün üç şehidini uğurlayan Türkiye üç kahreden haberle bir kez daha sardıldı. Nusaybin’de teröristlerin bombalı saldırısında 1 uzman çavuş ile 1 polis memuru şehit düştü. Ovacık’ta da 1 asker şehit edildi.
sehitler-880

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde ağır darbe yiyen bölücü terör örgütü son çırpınışlarını yaşıyor. İlçedeki teröristlerin büyük bölümü güvenlik güçlerine teslim olmaya çalışırken, bir bölümü de bölgeyi terk ederken el yapımı patlayıcılarla saldırıyor.

Dün sabah saatlerinde Fırat Mahallesi’nin Çağçağ Caddesi’nde bölücü alçaklar güvenlik güçlerimize el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledi. Kahpe saldırıda 34 yaşındaki Uzman Çavuş Şükrü Öngün şehit olurken, 1’i ağır 9 personel yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 44 yaşındaki polis memuru Uğur Yıldız da doktorların çabalarına rağmen şehit oldu.

Bölücü teröristler, Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Jandarma Karakolu yakınlarında da güvenlik güçlerine saldırdı. Koruma görevi yürüten güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler keskin nişancı tüfeği ile ateş açtı. Saldırıda Uzman Çavuş 25 yaşındaki Caner Erden şehit düştü, 1 askerimiz de yaralandı. Acı haberler, Nusaybin şehitlerimiz Uzman Çavuş Şükrü Öngün’ün Çorum’daki, Kastamonulu olan polis memuru Uğur Yıldız’ın da Çorum’da yaşayan eşini yasa boğdu.

Tunceli’de şehit düşen Uzman Çavuş Caner Erden’in Niğde’nin Çiftlik İlçesi’ndeki baba ocağına da ateş düştü.

DHA