MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz ay ortaya attığı öneri ile yeniden gündemimize giren Başkanlık sistemi tartışmalarında sona yaklaşıldı. AKP’nin Meclis gündemine getireceği yeni anayasa ve başkanlık sisteminin dünkü Bakanlar Kurulu’nda son şeklini aldığı  öğrenildi. Türkiye modeli başkanlıkta, başkan halk tarafından 5 artı 5 yıllığına iki dönem seçilebilecek. Kulislere sızan bilgilere göre; taslakta tek meclis olacak, başkan kabineyi parlamento dışından oluşturacak.

AKP'LİLER PROPOGANDAYA BAŞLADI


Hükümet taslak üzerinde çalışadursun, AKP teşkilatları da toplumu 'sisteme hazırlamak' için harekete geçti. AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nun talimatıyla AKP İstanbul teşkilatı tarafından oluşturulan başkanlığaevet.com adlı internet sitesinde vatandaşlara yeni anayasa ve başkanlık sistemi anlatılıyor ve başkanlık sistemi için de bir imza kampanyası düzenleniyor.

WHATSAPP'LARA DA GELİYOR


Sitenin ve anketin tanıtımı; facebook'tan, twitter'a kadar birçok sosyal medya mecrasında yapılıyor. O kadar ki WhatsApp'larda bile vatandaşlar 'oy kullanmaya' çağırılıyor.

whatsTANIMADIĞINIZ NUMARA SİZİ EKLİYOR


Akıllı telefon kullanan hemen herkesin kullandığı WhatsApp programında ise 'anket çağrısı' emirvaki sistemine göre işliyor. Bir WhatsApp kullanıcısı, izniniz olmadan rastgele oluşturduğu bir gruba sizi ekleyerek, anketin linkini paylaşıyor. Paylaşımın ardından ise "Haydi millet başkanlığa evet" "Başkanımızı seçiyoruz" gibi iletilerle sizi oy vermeye çağırıyor.

TIKLA OY VER


Paylaşılan linke tıkladığınızda ise otomatik olarak oy verme butonu ile karşılaşıyorsunuz. Yani söz konusu gruplardan birisine eklenmiş ve linke tıllayıp butona tıklamışsanız, 'haberiniz olmadan başkanlık sistemine de evet demiş' olabilirsiniz.

baskanlikİSTEDİĞİNİZ KADAR OY VEREBİLİYORSUNUZ


Sitedeki ankette ise IP sınırlaması yok. Yani ankete dilediğiniz kadar oy verebiliyorsunuz.