Küresel Bisiklet İnsiyatifi'nin Mayıs ayında başlattığı 7 gün süren etkinlik hedefine ulaştı. Kanser farkındalığına katkı sağlamak amacıyla yapılan “Viyana’dan Berlin’e 800 km” adlı etkinlik 338 ile yapıldı. Aynı zamanda Kanser Savaşçıları Derneği ve Düşler Akademisi yararı yapılan etkinliğe Türkiye'den 21 kişi katıldı.

Küresel Bisiklet İnsiyatifi tarafından “Viyana’dan Berlin’e 800 km” adıyla düzenlenen organizasyona Florence Nigtingale Hastanesi doktorlarından Kulak Burun Boğaz uzmanı Dr. Mazhar Çelikoyar ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç.Dr. Şefik İğdem katıldı. Katılımcıların 21’i Türkiye’den olmak üzere 338 kişi etkinlik boyunca kanser farkındalığı için pedal çevirdi.
Global Biking Initiative’nin bu organizasyondaki amacı bisikletine her binenin, her pedala basışında bir yardım kuruluşu yararına, çaba harcamasıydı.

29 Mayıs Pazar günü Viyana’da başlayan etkinlik 7 gün sürdü ve 800 km sonucunda Berlin’e ulaşıldı. Ülkemizden katılan 23 kişi Kanser Savaşçıları Derneği ve Düşler Akademisi yararına etkinlikte yer aldı. Yardım kuruluşları yararına olan ve bireysel tarzda olan bu etkinliği Grup Florence Nightingale Hastaneleri destekledi.

Toplum yararına ve pedallara basıldıkça kanserle mücadele edenlere yarar sağlamak adına iyi bir örnek olabilecek bu organizasyon yalnızca birkaç kişinin değil, kurumların da beğeniyle sahip çıktığı, destek verdiği sosyal bir etkinlik oldu.