Her 8-9 kadından birinin yakalandığı meme kanseri, erken teşhis edildiğinde tamamen yok edilebiliyor. Üstelik hayati tehlikeyi atlattıktan sonra da estetik cerrahi cihazlarındaki gelişmelerle, kadınlığı simgeleyen organına tekrar sahip olabiliyor. Bu sayede kadın kendini eksik ve çirkin hissetmiyor, en önemlisi de kendine güveni geldikçe sağlığı olumlu yönde etkileniyor.

 


 

Meme cerrahisi sonrası meme başı çizimi kullanılan cihazlarla, ayarlanabilir bir iğne ile, antialerjik - doğal pigmentlerin istenilen cilt derinliğine yerleştirilmesi şeklinde yapılıyor ve başlıca uygulama alanlarından biri de meme kanser cerrahisi sonrası meme başı ve koyu renkli çevresi yani “areola” çizimidir. Meme başı ve çevresi yapımı, mastektomi adıyla bilinen memenin alınması sonrasında, memenin tekrardan yapılmasının gerçekleştirildiği tedavi yolculuğunun son durağıdır. Meme başı ve çevresinin yapımı her ne kadar son basamak işlem olsa da estetik gözle memeyi ‘meme’ gibi gösteren dokunuştur.

Doğru ismi “medikal mikropigmentasyon” yani dokuda gerekli değişiklik ve düzeltmeleri yapmak için uygulanan pigment implantasyonu. Dünyada medikal kamuflaj uygulamalarının başında yer alsa da Türkiye’de hala kozmetik alanda daha çok biliniyor ve uygulanıyor. Kozmetik işlemlerin ön planda olmasının diğer sebebi de medikal işlemlerin paylaşımı ve yayınlanmasının hasta gizliliği açısından etik olmayışı, tabi çok sayıda medikal uygulayıcının da olduğunu söyleyemeyiz.

HER AYRINTI KADININ İSTEĞİNE GÖRE AYARLANABİLİYOR 



Memenin büyüklüğüne oranla özel ölçüm cetvelleri ile çizilen areola ‘Jack Penn Üçgeni’ diye adlandırılan ölçüler baz alınarak hesaplanır. Ölçümler bireyden bireye ve göğüs büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Çizim tüm bu ölçülere uygun ve çok dikkatli yapılmalıdır. Areola onarımında üç boyutlu bir etki yaratıldığından birden fazla renk kullanmak gerekir, bu da iyi bir renk bilgisi gerektirir. Renk seçiminde diğer meme başı ve çevresi baz alınabilir, ya da kişinin isteğine uygun daha koyu bir renk kullanılabilir. Bu durumda her iki memenin aynı renk olması gerektiğinden var olan meme ucu da renklendirilir. İki memenin de alındığı durumlarda simetriyi sağlamak çok daha kolaydır. İşlem sonrası işlem yapılan bölgenin bakımı ve iyileşme süreci çok önemlidir.