Satış rekorları kıran “Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabıyla ününe ün katan gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay yaşlılığa “Dur”, deyip genç kalmak için neler yapılması gerektiğini Büyük Kulüp’ün bu ay çıkan dergisinde anlattı.

Türkiye’nin birçok yerinde, Belediyelerin, Doktorların, Rotarylerin, Üniversitelerin ve çeşitli meslek kuruluşlarının davetlisi olarak verdiği konferanslarla adı “Genç Kalmanın Mucidi”, diye anılan duayen gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay bu röportajında derginin editörü Ayşin İldeş’e şunları anlattı;

Ertuğrul Akbay’ın röportajı dergide böyle yer aldı. Ertuğrul Akbay’ın röportajı dergide böyle yer aldı.


-Sağlıklı yaşam ve genç kalmanın olmazsa olmazı 4 şartı vardır.
Birincisi güçlü bir irade, ikincisi iyi ve düzenli bir uyku, üçüncüsü bilinçli beslenme, dördüncüsü ise, bilinçli spor yapmak.
Güçlü bir irade, düzenli ve iyi bir uyku, bilinçli spor yapmanın ayrıntıları...
“Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabında olduğundan, bilinçli beslenmenin nasıl olması gerektiğini özetle şöyle açıkladı: Önemli olan mideyi az ve öz gıdalarla doldurup, iç organları yormamaktır...
Ve mümkünse günde 2 kez yemek yiyip iç organların dinlenmesine fırsat vermektir.
Ben kendi üretimim olan yüzde yüz doğal, katkısız ve tam saflıktaki ürünlerle beslendiğim için yaşlanmıyorum. 77 yaşında olmama karşın 25-30 yaşında olduğumdan her yönden daha da güçlüyüm. Nasıl beslendiğimi ve genç kalmak için neler yaptığımı kendi adıma olan internet sitemde ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.